IFK Malmös F99 förlorade lördagens match i F13 Sydvästra grupp A mot Hyllie IK Svart med 1-3 (1-1). 

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Återigen så tjongades det med bollen. Det var långt mellan lagdelarna, knappt någon rörelse utan boll, samt svåra och slarviga passningar.De fyra parametrarna gjorde att vi inkasserade vår fjärde raka förlust i den här serien.

Vi startade dock bra och tog ledningen med 1-0 i den nionde minuten. Elin Persson stod för ett bra förarbete fram till Siri Bergström som i sin tur friställde My Nilsson som därefter behärskat sköt i mål. 

Sedan föll vi tillbaka och Hyllie utnyttjade våra svagheter till fullo. De kunde vända upp spelet snabbt och relativt ostört gå till anfall. 

När vi tjongar kommer framförallt vår centrala mittfältare på mellanhand och under hela matchen fick Elin Persson jaga i tomma intet. Att inte låta henne styra spelet med snabba vändningar och bra passningar är slöseri med resurser. 

Hyllies mål tillkom efter slarviga passningar förutom det första målet. Då var fem-sex IFK:are helt paralyserade och bara tittade på efter en hörna. Bollen kunde slås in till en omarkerad motståndare i vårt straffområde och kvitteringen var ett faktum. Vi kan så mycket bättre än det här.

Bäst i dag var Lisa Andersson som tog tag i spelet och slog passningar på marken till rätt adress.

Matchen spelades 2×30 minuter. 

Assist: 1-0 Siri Bergström

Startnian (3-3-2): Louise Birk Thode – Henrika Nyman, Cynthia Torres Ortiz, Lisa Andersson – Nicole Torres Ortiz (lk), Elin Persson, Meis Sarmad – Siri Bergström, My Nilsson. Avbytare: Wiktoria Motyka (Meis Sarmad 24).

Matchens lirare:
Lisa Andersson.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.