IFK Malmö bjöd på ett riktigt målkalas i division 4 Sydvästra då det blev seger med hela 8-1 (2-0) i söndagens match mot jumbon Lilla Torg FF.

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

I dag var det en viktig match som stod på schemat. Med betoning på viktig, inte lika inspirerande och utvecklande som en toppmatch, men ack så viktig. 

Vi valde att ställ  upp rejält offensivt med offensiva ytterbackar, spelande mittbackar och tre av fyra mittfältare offensivt lagda, samt Johan Palmström och Armend Xhemajli i god form på topp, vilket också skulle visa sig.

Starten var enormt fokuserad och ödmjuk. Det var hårt jobb och härligt flyt med bollen där vi tog löpningar för varandra. Detta resulterade i tre riktigt bra chanser de första tio minuterna och vi förvaltade tre av dessa.

1-0 kom efter fint anfall där Armend Xhemajli tog ett grymt avslut rätt upp i krysset. Den sista framspelningen kom från skyttekungen Johan Palmström som inte ville vara sämre och högg på returen efter Christoffer Nilssons friläge. 

Nilsson hade blivit fint framspelad av Dejan Blagojevic och till slut Armend Xhemajli. Palmström petade enkelt in returen och 2-0 var ett faktum. 

Innan dess hade Quan Pham bränt ett utsökt läge efter ännu en riktigt bra upprullning. Vi fortsatte lika inspirerat mot ett Lilla Torg som redan kändes slaget och även visade prov på ett dåligt humör vid en del tillfällen.

I den 15:e minuten var Johan Arvald väldigt sen i en mycket onödig duell på mittplan och tacklade Johan Palmström med dobbarna före. Därmed var det röda kortet ett faktum.
 
För mig är detta ett solklart rött kort. Varför? Om Palmström inte hoppat och valt att stå kvar så hade båda hans benpipor gått av, och gör man en sådan satsning rätt mot en spelare utan att ha en chans på bollen ska man inte vara kvar på planen. 

Redan av halvleken var inte alls lika bra. Vi blev passiva och tog för god tid på oss med boll. Det diskuterades i halvtid och vi började klart bättre i andra halvlek. Omgående rullade vi upp Lilla Torg två gånger och endast dåliga avslut hindrade oss från att utöka ledningen. 

I den 48:e minuten var en Lilla Torg-spelare återigen sen i en duell på mittplan och vi fick en frispark. Victor Hersner i LT var dock inte nöjd och hävde ur sig spydigheter över domaren. Olyckligt för honom var den assisterande domaren tre meter bort och ytterligare ett solklart rött kort utdelades. 

Resterande matchtid dominerade vi totalt. Vi gjorde det bra, satte fart på bollen och rullade ut Lilla Torg fullständigt. Vi gjorde sammanlagt åtta mål och med lite bättre skärpa hade det kunnat bli 12-13 bollar, men deras duktige målvakt, Robin Viktor, gjorde en hel del ofattbara räddningar. 

Nu ser vi fram emot en härlig omgång nästa helg. Husie möter Hyllie i en tidig seriefinal och vi spelar mot Oxie är på tredjeplats och bara en poäng före oss.

Dessutom har FC Trelleborg kommit igång igen och kommer säkert att göra livet surt för många lag. Fisnik Shala och Daniel Jovanovic har gjort elva av deras tolv mål, är sylvassa och enormt roliga att titta på. 

Det kommer att bli en oerhört jämn och härlig serie för att gula supportrar. I dag fick de skina ikapp med solen och vi hoppas kunna bjuda er på tre poäng även på fredag. 

Assist:
1-0 Johan Palmström, 2-0 Christoffer Nilsson, 3-0 Christoffer Nilsson, 5-0 Quan Pham, 6-0 Daniel David, 7-0 Daniel David, 8-1 Christoffer Nilsson.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2):
Aleksandar Cvetkovski – Andreas Åkerlund, Dejan Blagojevic, Patrik Larsson (lk), Lucas Horntvedt – Christoffer Nilsson, Christoffer Nordgaard, Tobias Rosenlind, Quan Pham – Johan Palmström, Armend Xhemajli. Avbytare: Mario Djordjevic (Lucas Horntvedt 60), Kevin Lay (Tobias Rosenlind 72), Daniel David (Johan Palmström 73), Michael Popoola (Dejan Blagojevic 75), Ali Al Kefagy (målvakt). 

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

Lilla Torg FF (X-X-X): Robin Viktor – Jonas Jönsson, Tim Andersson, Onesime Sogo Abiyou, Arsim Braimi (lk), André Nilsson Holmkvist, Sebastian Ottosson, Johan Gustav Arvald, Patrik Svensson, Mattias Jönsson, Gustav Olsson Hallgren. Avbytare: Alexander Johansson, Fredrik Sandell, Gustav Fäldt, Mohammed Adam Amzourou, Victor Hersner.

Matchdräkt:
Blåsvartrandiga tröjor/svarta byxor/svarta  strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusblå tröja/svarta byxor/svarta strumpor.


IFK Malmö gjorde avspark:
Ja
 
Speltid, första halvlek: 46.00
Speltid, andra halvlek: 48.00

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Johan Palmström.

Lilla Torg FF: Robin Viktor.

FOTNOT. Johan Palmströms 4-0-mål kom på straff.