Ett snöpligt 1-2-mål på matchens allra sista spark fällde IFK Malmös F99 i MM-kvartsfinalen mot LdB FC Malmö.

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Matchen präglades av ett rakt igenom högt tempo av två bra lag. Det var kanske mer kampbetonat än direkt skönspel, men ändock stundtals ett bra passningsspel och kombinationer från båda lagen. 

Vi släppte till lite väl mycket ytor på mittfältet som LdB FC utnyttjade och kom i många halvkontringar som backarna avvärjde med bra följsamhet och säkert närkampsspel. De skott som avlossades plockade Louise Birk Thode ner relativt enkelt. 

Dock slank de snöpligt igenom i den 14:e minuten och kunde göra 1-0 som sedan också stod sig i halvtid. 

I andra halvlek kom vi upp mycket högre tack vare Siri Bergströms idoga press på LdB:s bollhållare som stressade fram felpassningar som vi tog hand om. Helt plötsligt kom Elin Persson in i matchen på ett bra sätt. Otroligt viktigt att jobba bakåt som Siri och inte släppa förrän motståndarna kommer nära. 

Vårt 1-1-mål tillkom efter en sådan press av Siri Bergström. Hon fick tag i bollen och passade till Nicole Torres Ortiz som behärskat sköt i mål. Snyggt. Lite oturligt kunde dock LdB avgöra på matchens sista spark. 

Louise Birk Thode var stabil i målet och som vanligt och det är en bra trygghet för försvaret. Trebackslinjen svarade för en helgjuten insats defensivt, men uppspelsfasen måste vi träna mer på. Däremot var det glädjande att Cynthia Torres Ortiz var tillbaka i gammal god form igen.

Mittfältarna, med Elin Persson centralt, kom under första halvlek lite för mycket ut på kanterna, men det rättades till efter pausen och då kunde Elin styra spelet bättre. Yttermittfältarna gjorde det bra även om de måste ta lite mer ansvar bakåt.

Uppe på topp skapade My Nilssons slit och Siri Bergströms press hela tiden oro hos motståndarna. Siri var också bäst, inte för några tekniska bravader utan för att hon ständigt satte press och vaskade fram åtskilliga chanser, samt arbetade bra defensivt.

Assist:
1-1 Siri Bergström

Startnian (3-3-2): Louise Birk Thode – Cynthia Torres Ortiz, Lisa Andersson, Henrika Nyman – Wiktoria Motyka, Elin Persson, Nicole Torres Ortiz (lk) – Siri Bergström, My Nilsson. Avbytare: –

Matchens lirare: Siri Bergström.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.