IFK Malmös F99 förlorade söndagens match i F13 Sydvästra grupp A mot BK Höllviken 1 med 0-7 (0-5).

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Jag hoppas verkligen att samtliga spelare märkta själva hur grymt bestraffade de blev med en ström av baklängesmål när de bara tjongade bollen under stora delar av matchen.

De första tio minuterna i första halvlek och de första 20 minuterna i andra halvlek, dår vi inte släppte in något mål, fanns passningsspelet och vi var med i matchen. När tjongandet tog över kom bollen i retur med rättvända motståndare som snyggt spelade runt stillastående, chansbrytande IFK-spelare.

Man kan slå en lång passning, men då ska de offensiva spelarna bara beredda att ta emot de bollarna. Det vi ska komma är att det inte enbart är den som tjongar bollen som ensamt gör fel, utan även medspelare som passivt står och tittar på, och inte gör sig passningsbara. 

Ska man hitta positiva inslag i matchen är Wiktoria Motykas utveckling positiv. Hon tar emot bollen, gör en vändning och passar nästan alltid rätt. Dessutom har Motyka utvecklat sitt närkampsspel. Även Henrika Nyman kämpade sig igenom matchen och vägrade ge upp.

Det var vamt, men det var lika varmt för motståndarna. Nu tar vi nya tag med bra träningar och med en bra inställning i laget.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startnian (3-4-1): Louise Birk Thode – Henrika Nyman, Lisa Andersson, Cynthia Torres Ortiz – Wiktoria Motyka, Elin Persson, Siri Bergström, Nicole Torres Ortiz (lk) – My Nilsson. Avbytare: Elvira Persson, Lava Ali Abdulkarem, Lewa Ali Abdulkarem

Matchens lirare: Wiktoria Motyka.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.