Bedrövlig match av IFK Malmö

Bedrövligt var bara förnamnet när IFK Malmö förlorade tisdagens match i division 4 Sydvästra mot BK Flagg med hela 0-5 (0-3).

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Det var en bedrövlig match från vår sida. Ingenting fungerade och vi hade inte den mentala styrkan att då istället spela enklare, rakare och med mindre risk. 

Vi märkte ganska tidigt att saker och ting inte ville vår väg i spelet, vilket gjorde att vi tappade tålamodet och gick ifrån vårt grundspel. 

Ofta tog vi för många tillslag och när det uteblivna tålamodet spred sig rörde vi oss väldigt underligt på planen. Vi hade knappt en spelare inne i motståndarens straffområde och knappt någon som ville gå på djupet. Någonstans handlar det om att sköta sin egen uppgift först och främst, och inte ta på sig andras också. 

Defensivt saknade vi geist i vår press och blev bortspelade gång på gång. Dock gjordes de flesta målen på tappade bollar och Flagg är ett bra lag som utnyttjar detta.

Sammanfattningsvis är det en jämn serie. Det visar omgångens resultat och då gäller det att vara det laget som jobbar hårdast varje match, och det var vi inte i den här matchen. Flagg vann helt rättvist och borde få mer än tre poäng för denna vinst. 

För vår det handlar det om att ta ett par steg tillbaka och jobba stenhårt för på lördag väntar Limhamns FF som ligger tvåa i tabellen efter onsdagens matcher. 

Vi skall resa oss. För min del ligger utmaningen i att hitta en elva som är beredd att ta jobbet och sköta sitt oavsett om det flyter i spelet som mot Oxie IF eller säger stopp som mot BK Flagg. 

Assist: 0-1 Joan Hofvander, 0-2 Jesper Löfgren, 0-3 Jesper Löfgren.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Aleksandar Cvetkovski – Ashley Fransson Mutimutema, Dejan Blagojevic, Patrik Larsson (lk), Lucas Horntvedt – Christoffer Nilsson, Christoffer Nordgaard, Tobias Rosenlind, Andreas Åkerlund – Armend Xhemajli, Johan Palmström. Avbytare: Quan Pham (Lucas Horntvedt 46), Mario Djordjevic (Ashley Fransson Mutimutema 60), Ahmedin Sudic (Tobias Rosenlind 65), Michael Popoola, Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

BK Flagg (4-4-2): Dragan Saric – Fredrik Johannesson,Tobias Nilsson, Lucas Warrer Nilsson (lk), Jesper Löfgren – Karl-Johan Löfgren, Patrik Torres San José, Rashid Resk, Joan Hofvander – Kenneth Neergaard, Mikael Torres San José. Avbytare: Alexander Berggren, David Heidfors, Jade Grannum, Michael Eliasson, Timor Timmerhed.

Matchdräkt:
Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Blå tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:
Ja.

Speltid, första halvlek: 45.00
Speltid, andra halvlek: 46.09

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Quan Pham*.

BK Flagg:
Mikael Torres San José.

FOTNOT. Matchvärden Forex utsåg Ashley Fransson Mutimutema till matchens lirare i IFK Malmö.