Folkesson-bröder till IFK Malmö

IFK Malmö förstärker för att ta tillbaka sin plats i toppen av division 4 Sydvästra. I dagarna har det blivit klart med bröderna Folkesson, Markus och Mattias, från Åkarp IF i trean.  
– Jag är säker på att de kommer att bidraga med mycket, säger tränare Mladen Blagojevic.

De har båda spelat i "di gule" tidigare, snart 19-årige Markus Folkesson så sent som ifjol och tre år äldre Mattias under ungdomsåren.

– Två spelare som är hjärtligt välkomna tillbaka. Jag är säker på att de kommer att bidraga med mycket till IFK Malmö under 2012 och flera år framöver, konstaterar Mladen Blagojevic.

– Vi vet att det kan se grönare ut på andra sidan, men ingenting är mer grönt än hos oss.

Försvararen Markus Folkesson är spelklar direkt efter att det gjorts en expressövergång under onsdagen.

– Endast 19 år gammal är han framtiden i IFK. Det är en laglojal, allroundkunnig back som kan spela på många platser, men hans riktiga position är som ytterback, betonar Blagojevic.  

Storebror, innermittfältaren Mattias, är mer rutinerad med sina snart 22 år fyllda. Efter ungdomsåren i Malmö FF och IFK Malmö har det hunnit bli spel med Lilla Torg FF i division 2 och därefter Åkarp IF som han ifjol lyfte till trean.

– En allround spelare som alla vill ha, men ingen vill möta. Han kan spela på flera positioner och gärna centralt. De senaste åren har det mestadels varit på innermittfältet.

Mattias Folkesson kan göra debut torsdagen den 7 juni då "gulingarna" spelar hemma mot Hyllie IK.