IFK Malmös P98 förlorade lördagens match i P14 Skåne Västra mot Malmö FF med uddamålet, 0-1 (0-1).

Mario Dinoni, tränare för IFK Malmös P98:

Vår akilleshäl är alltid de tio första minuterna. I den här matchen fick de ett billigt mål i den femte minuten och därefter hade de inte speciellt mycket mer att komma med. De försökte rulla runt, men vi störde tidigt och ställde om snabbt. Dessvärre saknade vi dock understöd i andravågen.

Killarna gjorde trots det en mycket bra match. Det var alltid rätt antal spelare på rätt sida om bollen och även om de inte alltid rullade vår väg, eller dragningarna gick hem, slutade de aldrig att jobba och kom alltmer in i matchen.

Emanuel Behi Åkesson gick ner och spelade mittback när Yosef Giyas blev skadad i mitten av första halvlek. Tillsammans med Antonio Dinoni höll han ihop backlinjen med bravur och styrde ut Malmö FF på kanterna. Allra bäst var dock Javid Hosseini.

Mehdi Al Kuraiti gjorde comeback i den gula tröjan och visade att han kommer att bli nyttig. Ilir Tahiri slet förtjänstfullt uppe på topp och Nooh Dib går från klarhet till klarhet. Det här var förmodligen Dibs bästa match hittills i IFK Malmö.

Fotbollen är inte alltid rättvis och det här var ett talande exempel. På tio tävlingsmatcher har vi haft inte mindre än elva träffar i målställningen. Samtidigt gratulerar vi MFF till segern.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-2-3-1):
Omar El-Ali – Javid Hosseini, Antonio Dinoni, Yosef Giyas, Josef Hilal Attar – Wael Chemali (lk), Emanuel Behi Åkesson – Adam Daoud, Iras Feras Alyaz, Mahmoud Abou Hechme – Ilir Tahiri. Avbytare: Abdelaziz Obeh, Abdiqani Abdi Sheikh, Ahmed El Jaouni, Mehdi Al Kuraiti, Nooh Dib. 

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/vita strumpor.

Matchens lirare: Javid Hosseini.