IFK Malmö åkte på sin fjärde raka förlust i division 4 Sydvästra då det blev 1-3 (1-1) i torsdagens match mot serieledande Hyllie IK.

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Det blev återigen förlust och en mycket tung sådan. Hyllie är dock serieledare och har ett bra lag. De inledde matchen med ett större självförtroende och tryckte ner oss. 

Vi lyckades dock få in 1-0 på en fast situation där Jörgen Svensson nickade in bollet, vilket var starkt gjort. Därefter jämnade vi ut spelet, men Hyllie kändes ändå farligare totalt sett i första halvlek och deras kvittering efter 25 minuter var välförtjänt.

I halvtid pratade vi om vilka ytor vi ville nå för att såra Hyllie. Vi ville ha mer lugn med bollen och hitta in bakom deras ytterbackar som vi lyckades med i andra halvlek. Nu var det vi som tryckte ner Hyllie, de kom i sporadiska anfall och det ska dessutom en den fasta situationer. 

Dock gick det som ofta går för ett lag i uppförsbacke. Efter en offensiv frispark för vår del kunde Hyllie kontra in 2-1 i den 62:e minuten.

Vi fortsatte trots det att trumma på och till slut börjar vi att öppna upp oss alltmer. Det är inte lätt att skapa chanser m Hyllie, men vi gjorde det ändå helt okej. Christoffer Nilsson rann igenom och det som saknades vara att få till avslutet.

Jag måste däremot kritisera den sista leveransen i den här matchen, både på fasta situationer och allmänt i den sista passningen, inlägg och djupledspassningar. Det var inget självförtroende i de passningarna och då blir det som det blev.

Vi kunde absolut ha både vunnit och spelat oavgjort, men nu blev det den fjärde raka förlusten sedan Hyllie snyggt satt 3-1 på frispark på matchens sista spark. 

Det är upp till oss att reda ut stormen de två sista matcherna och lämna ett okej utgångsläge inför hösten.

I dag hade jag inte direkt verktyget att förändra matchbilden med byten, men väl dock förändra delar i vårt spel och här ska killarna ha beröm för att de tog åt sig instruktioner och gjorde det bra. Nu behövs det en vinst mot Balkan på fredag den 15 juni. 

Assist: 1-0 Johan Palmström (frispark).

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-2-3-1): Aleksandar Cvetkovski – Markus Folkesson, Jörgen Svensson, Patrik Larsson (lk), Lucas Horntvedt –  Ahmedin Sudic, Christoffer Nordgaard – Armend Xhemajli, Tobias Rosenlind, Quan Pham – Johan Palmström. Avbytare: Christoffer Nilsson (Christoffer Nordgaard 76), Omar Rincon Buritica (Markus Folkesson 83), Kevin Lay, Michael Popoola, Ali Al Kefagy (målvakt).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

Hyllie IK (4-4-2): Marcus Dübre – Tomas Amerise, Eric Löf, Marcus Nilsson, Michael Reslow – Jonathan Grimberg, Andreas Olsson, Jonas Olsson, Gustav Hillstedt (lk) – Viktor Borggren, Oskar Örneberg. Avbytare: Carl-Henrik Tuwezén, Ibrahim Matar, Igor Tasevski, Oskar Hansson, Malte Ekberg Hammenskog (målvakt)

Matchdräkt:
Grönsvartrandiga tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:
Nej.

Speltid, första halvlek: 45.25.
Speltid, andra halvlek: 50.14.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Aleksandar Cvetkovski.

Hyllie IK:
Gustav Hillstedt.

FOTNOT. Lars Björk, vice ordförande i IFK Malmö, delade ut pris till matchens lirare.