IFK Malmös P98 förlorade fredagens bortamatch i P14 Skåne Västra mot BK Olympic med 1-5 (0-3).

Mario Dinoni, tränare för IFK Malmös P98:

Vi har inte vassast ekonomi och inte precis den bredaste ungdomsverksamheten i världen, att vi har hjärta har vi visat många gånger tidigare, men att vi har och vett etikett hur man ska uppträda, visade vi den här gången fullt ut. Trots alla tråkigheter höll vi humöret uppe under hela matchen.

På grund av alla skador, sjukdomar och semestrar kunde vi endast komma med elva man, därav två skadade spelare. De här killarna kämpade och slet, inte för oss ledare, utan för sina kompisar och lagkamrater.

Det visar hur sammansvetsade vi har blivit på endast två till tre månader. Jag vet att andra ledare kan säga att spelarna slutar spela för att de leder med ett par mål, vad säger det om moralen och karaktären? Vi slutar inte att spela oavsett ledning, underläge eller att vi inte har fullt manskap.

Samtliga spelare ska ha en eloge. De sprang och sprang, och gjorde mer än vad man kan begära av killar i den åldern.

Ahmed El Jaouni gjorde sin första match från start, spelade i 60 minuter och var mycket bra. Adam Daoud, som har börjat rulla boll och kommer mer med fart, var duktig på sin kant, och Ilir Tahiri sysselsatte backlinjen på egen hand.

Vad ska man då säga om vår spelare född 2000, Iras Feras Alyaz? Han gjorde mål igen, med ett långtskott från 20 meter, och vann därmed vår interna skytteliga.

Tack killar för en underbar lektion i fotboll och uppförande. 

Matchen spelades 2×30 minuter.

Assist:

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Josef Hilal Attar, Antonio Dinoni, Emanuel Behi Åkesson, Kevin Hoxhaj – Ahmed El Jaouni, Wael Chemali (lk), Iras Feras Alyaz, Mahmoud Abou Hechme – Adam Daoud, Ilir Tahiri. Avbytare: –

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/svarta byxor/vita strumpor.

Matchens lirare: Ilir Tahiri.