IFK Malmö fick sämsta tänkbara avslutning på vårsäsongen med 0-6 (0-2) borta mot FC Trelleborg. 

Efter matchen offentliggjorde Mladen Blagojevic att han avgår som tränare. Ny huvudansvarig från och med den förste juli blir IFK-bekantingen Dan Fransson, senast i BW90 IF. Han kommer att assisteras av Niklas Nilsson, tidigare Bara GIF, och Rickard Fors. 

Mladen Blagojevic, tränare i IFK Malmö:

Vi hade mycket svåra förutsättningar inför den här matchen. Det var mycket folk som saknades och träningarna, eller rättare sagt träningskvalitén, har uteblivit de tre senaste veckorna. Vi har fått matcha stora delar av A-laget i U-lagsmatcherna som har duggat tätt den senaste tiden. Trots detta stod vi upp bra i 60 minuter, men sedan hann verkligheten ifatt oss. 

Den första halvleken präglades av en envis och hård motvind för vår del. Vi krigade trots allt på bra och höll jämna steg. FC Trelleborg satte två bollar, en på en hörna och ett självmål, medan vi missade tre solklara lägen.

Efter pausen startade vi optimistiskt, men åkte på en kontring som avgjorde allt en kvart in på halvleken och därefter gick luften ur oss. Resten var som sagt verkligheten som hann ifatt oss.

Ett grattis till FCT och upp med huvudet för oss gula.

STARTELVORNA

FC Trelleborg (4-4-1-1): Abdul Semwanga Nyende – Linus Bladh (lk), Robin Olsson, Linus Nilsson, Edin Zverotic – Daniel Jovanovic, Dennis Olsson, Briar Karim, Cem Erdinc – Oliver Wilson – Fisnik Shala. Avbytare: Darko Nikolov, Haris Berisha, Jörgen Håkansson, Patrik Halili, Lukas Jönsson (målvakt).

Matchdräkt:  Mörkblåa tröjor/mörkblåa byxor/mörkblåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Orange tröja/oranga byxor/oranga strumpor.

IFK Malmö (4-2-3-1): Ali Al Kefagy – Andreas Åkerlund, Dejan Blagojevic, Jörgen Svensson, Patrik Larsson (lk) – Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind – Quan Pham, Johan Palmström, Omar Rincon Buritica – Walid Shams. Avbytare: Christoffer Nilsson (Walid Shams 46), Fozulazeem Bashir Razwan (Omar Rincon Buritica 46), Kevin Lay (Quan Pham 75), Felipe Delvalles Baioni (Andreas Åkerlund 76).

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.


IFK Malmö gjorde avspark:
Ja.

Speltid, första halvlek: 45.04.
Speltid, andra halvlek: 45.00.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Tobias Rosenlind.

FC Trelleborg:
Linus Nilsson.