IFK Malmös P98 förlorade lördagens premiärmatch i P14 Skåne grupp B2 mot Ystads IF med uddamålet, 3-4 (1-1).

Mario Dinoni, tränare för IFK Malmös P98:

Det här var vår första match sedan serien slutade i våras. Vi har inte haft några träningsmatcher för att kunna matcha ihop laget, samt kom till Ystad med knapp tid för uppvärmning och andra viktiga förberedelser som behövs.

Känslan före avspark var att allt var en enda stora röra, men vi kom igång ändå igång bra och spelade som vi skulle.  

Ystads IF kunde dock ta ledningen med 1-0 på en grov offside innan vi vände till 2-1. Då hade vi matchen och spelade den bästa fotbollen, men hade verkligen inte marginalerna på vår sida varpå de kunde vända med två nya offsidemål fram till 3-2, som blev 3-3 och slutligen 4-3.

Med sådana mål är det svårt, man kan inte begära att man gör mer än tre mål per match och särskilt inte på bortaplan. Vi flyttade upp hela laget och pressade på under slutminuterna för att få till en kvittering utan att lyckas.  

Matchen spelades 2×30 minuter

Assist: 3-3 Emanuel Behi Åkesson.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Mohammad Elsari, Antonio Dinoni, Emanuel Behi Åkesson, Yosef Giyas – Adam Daoud, Wael Chemali (lk), Iras Feras Alyaz, Mahmoud Abou Hechme – Ilir Tahiri, Javid Hosseini. Avbytare: Mehdi Al Kuraiti.

Matchens lirare:
Javid Hosseini.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/svarta byxor/vita strumpor.