U-laget nära poäng – igen

IFK Malmös U-lag klarade inte av att följa upp BW90-matchen med en ny poäng i reservlagsserien division 1 – men det var nära. Precis som i våravslutningen kunde Svedala IF vinna med knappa 4-3 (2-0).  
– Jag är rätt nöjd. Det var bara resultatet som var fel, sade assisterande tränare Niklas Nilsson.
 

Johan Palmström på straff och Muhamadu Lamin Tamba såg till att "gulingarna" kom tillbaka från 0-2 till 2-2. Svedala var dock något starkare, gjorde 3-2 och 4-3, efter att Johan Palmström stuckit emellan med sin andra fullträff fram till 3-3.

– Det var en svängig match och jag hade varit helt nöjd om vi hade fått oavgjort, konstaterade Niklas Nilsson.

– Vi spelade bra och en del var sig likt från förra matchen. När vi har bollen är vi kreativa och duktiga, men fortfarande är det lite rörigt i försvarsspelet utan boll.

I IFK Malmös mål debuterade Filip Andersson, son till lagledaren Fredrik Andersson. Den 25-årige målvakten hade inte spelat en enda match på sex-sju år och imponerade med ett flertal kvalificerade räddningar.  

– Han gjorde en kanonmatch, berömde IFK-tränaren.

Johan Palmström, för sina två mål och hårt jobb uppe på topp, samt Tobias Rosenlind och Walid Shams, ska lyftas fram av A-lagsspelarna. Från U-laget gladde även mittbackarna Mahmoud Muhsen Sandouqa och Ermal Kera.  

Assist: 2-2 Quan Pham, 3-3 Tobias Rosenlind.

Startelvan (4-4-2): Filip Andersson – Mohammed Kaddoura, Ermal Kera, Mahmoud Muhsen Sandouqa, Omar Rincon Buritica – Walid Shams, Christoffer Nordgaard (lk), Tobias Rosenlind, Quan Pham – Muhamadu Lamin Tamba, Johan Palmström. Avbytare: Rodrigues Azevedo Cleverson Salvador (Mohammed Kaddoura 31), Lucas Alves De Alencar (Ermal Kera 50), Oscar Alejandro Navaro (Quan Pham 80), Mohammed Ghaleb (Johan Palmström 87).

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Turkos tröja/röda byxor/röda strumpor.

Svedala IF
Matchdräkt:
Blåa tröjor/vita byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Guldfärgad tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.29.
Speltid, andra halvlek: 46.53.

Matchens lirare: Johan Palmström. 

FOTNOT. Johan Palmströms reducering till 1-2 kom på straff.