Inför IFK Malmö – Rydsgårds AIF

Senast blev det årets första nolla för IFK Malmö i division 4 Sydvästra och i lördagens hemmamatch mot Rydsgårds AIF jagar "di gule" sin tredje raka seger.
– Självförtroendet verkar ha kommit, konstaterar tränare Dan Fransson.

Fem poäng upp och två poäng ner. Det är vad som skiljer sjundeplacerade IFK Malmö från en kvalplats i respektive ände av tabellen.

Hittills är det dock enbart snack om ett förnyat kontrakt.

– Rydsgård ska bli intressant att möta. De har 18 poäng, vi 19 och det gäller att tre nya poäng för att hålla dem bakom oss i tabellen, säger Fransson med en påtaglig optimism i rösten.

– Det var jättepositivt att vi kunde hålla nollan senast och det är viktigt att vi fortsätter att vara trygga i försvarsarbetet över hela planen. Därför gäller det att vara vakna direkt.

De två raka segrarna, mot Bunkeflo FF och Husie IF, märks i truppen och det är en helt annan stämning än vad det var när Dan Fransson anslöt den 23 juli.

– Självförtroendet verkar ha kommit. Spelarna har roligt på träningarna.

Andreas Åkerlund är återigen avstängd. Ett administrativt misstag i samband med en U-lagsmatch i våras har lett till en ny avstängning från den 17 till 23 augusti. Därmed får han inte spela mot Rydsgård och när U-laget på måndag möter Tomelilla IF. Tobias Rosenlind är däremot tillbaka.

Truppen: 1. Ali Al Kefagy, 32. Aleksandar Cvetkovski – 5. Kevin Lay, 6. Quan Pham, 8. Walid Shams, 9. Armend Xhemajli, 10. Muhamadu Lamin Tamba, 11. Nedir Muratovic, 13. Johan Palmström, 14. Markus Folkesson, 15. Patrik Larsson (lk), 16. Omar Rincon Buritica, 17. Arshad Farouq, 20. Christoffer Nordgaard, 22. Tobias Rosenlind, 24. Jörgen Svensson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 på Malmö Stadion.