IFK Malmös P98 förlorade fredagens bortamatch i P14 Skåne grupp B2 mot BK Höllviken med 2-6 (1-3).

Patrik Larsson, vikarierande tränare för IFK Malmös P98:

Fredagskvällens match spelades på ett höstruskigt Höllvikens IP där vi redan före matchstart tvingades att göra förändringar i startelvan.

Matchen började mindre bra för vår del och Höllviken tilläts att göra två enkla mål på grund av att vi inte rensade iväg bollen, utan istället försökte dribbla oss ur situationen i eget straffområde. Men jag tycker ändå att vi stod upp bra mot dem. Efter deras 2-0-mål hann vi både med att ha en boll i stolpen och ett missat friläge.

I den 20:e minuten lyckades vi reducera på ett inspel där Amar Burmic kämpade åt sig bollen på kanten för att sedan spela vidare den. På inspelet var sedan Ilir Tahiri först på bollen och satte den i mål. Dock så lyckades Höllviken på ännu ett misstag av oss att slå in 3-1 innan pausvilan.

Under pausen betonade vi för grabbarna att vi måste ha ett mer kompakt lag så att inte Höllviken ska få för mycket ytor, samt att vår backlinje måste vara tajtare. Det tycker jag också att vi klarade av att förbättra till andra halvlek.  

Trots det började halvleken med ett tidigt baklängesmål, 1-4, men vi fortsatte att kämpa på och på en hörna i den 50:e minuten lyckades Ilir Tahiri sätta dit sitt andra mål för dagen. Vi skapade några chanser till dock utan att få till det riktigt. Istället var det Höllviken som gick upp och gjorde två mål fram till slutresultatet 6-2.

Sammanfattningsvis vann Höllviken för att de var effektivare än oss, samt att vi slarvade för mycket och tog fel beslut i avgörande situationer. En eloge ska ändå gå till grabbarna som imponerade på oss genom ett disciplinerat oss och positivt uppförande från det att uppvärmningen började till att vi satte oss i bilarna på vägen hem.

Omar El-Ali var duktig i målet i dag, däribland gjorde en helt ofattbar räddning under den andra halvleken.

Backlinjen spelade upp sig efter pausen och tog till sig de instruktioner som vi gav dem under halvtidsvilan.

Mittfältet kämpade på bra och kom in i det allt mer. Syamand Axtjärn, som fick gå in som innermittfältare i andra halvlek, vann mycket boll och kämpade fantastiskt bra.

Anfallarna höjde sig och var ständigt ett hot för Höllvikens backlinje.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Assist:

Startelvan: (4-4-2): Omar El-Ali –  Ahmed El Jaouni, Hajdar Wali, Syamand Axtjärn, Adam Daoud – Amar Burmic, Mahmoud Abou Hechme, Wael Chemali, Sina Shariati – Ilir Tahiri (lk), Javid Hosseini. Avbytare: Emanuel Behi Åkesson, Kevin Hoxhaj, Mohammad Elsari.

Matchens lirare: Syamand Axtjärn.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.