IFK Malmös F99 förlorade lördagens match i F13 Sydvästra grupp C mot Lunds BOIS med 0-4 (0-2).

Stig Bergström, tränare för IFK Malmös F99:

Äntligen blev det höstseriepremiär för F99.  Inte mindre än fem spelare gjorde med dagens match debut för "di gule". Samtliga svarade också för en fullt godkänd insats.

Det märktes av en hel del ringrostighet, men även mycket vilja bland spelarna. Den kombinationen gjorde att vi alldeles för ofta kom fel i positionsspelet. Vi gav bort stora ytor till motståndarna och fick för liten yta när vi hade bollen med en enorm stress i passningsspelet.

Slutresultatet blev oftast ett tjongande av bollen, åtminstone i första halvlek. Under den andra halvleken såg det bättre ut. 

Vår nya målvakt, Tea Birde, gjorde en mycket bra debutmatch med minst 15 räddningar under svåra förhållanden. En blöt konstgräsplan är inte det optimala för en ny målvakt, men Tea klarade uppgiften på ett bra sätt. 

Backlinjen med Henrika Nyman, Lana Aziz och Cynthia Torres Ortiz, darrade till stundtals. Oftast löste de dock svåra situationer bra.
 
Vi ska försöka få dem att hålla i bollen lite mer och våga spela runt till varandra. Då hinner Elin Persson på mittfältet ner för att kunna hämta bollarna och starta uppspelen. Nu kom Elin på mellanhand för ofta.

Yttermittfältarna gjorde det bra. Speciellt Filippa Travessets fina samarbete med Nicole Torres Ortiz i andra halvlek som med minst lilla flyt hade resulterat i mål. I anfallet var Nicole en ständig oroshärd för motståndarnas backar. Inas Chahboun och Lina Willehader Birk  gjorde det också bra när de var inne.

Efter en tids turbulens i laget hoppas vi nu att vi kan få arbetsro och att samtliga spelare fortsätter att träna i den utsträckningen som det har varit de senaste veckorna. I sådana fall kan vi bygga detta laget starkt. 

Jag tycker att hela laget ska ha en eloge för sammanhållningen som är grundfundamentet i ett lag. 
 
Matchen spelades 2×30 minuter.

Startnian (3-3-2): Tea Birde – Henrika Nyman, Lana Aziz, Cynthia Torres Ortiz – Wiktoria Motyka, Elin Persson, Filippa Travesset – Lina Willehader Birk, Nicole Torres Ortiz (lk). Avbytare: Inas Chahboun, Lava Ali Abdulkarem, Lewa Ali Abdulkarem. 

Matchens lirare:
Tea Birde

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.

Lunds BOIS
Matchdräkt:
Rödvitrandiga tröjor/blåa byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Grå tröja/svarta byxor/vita strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.