IFK Malmös F99 förlorade tisdagens match i F13 Sydvästra grupp C mot LdB FC Malmö vit med 0-9 (0-6).

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Vi startade bra och stretade emot, men i den åttonde minuten kom deras första mål. Därefter fortsatte vi att ha ett bra passningsspel. Trots det föll 0-2 i den 12:e minuten och siffrorna rann iväg till 0-6 i första halvlek, 0-13 (16), 0-4 (19), 0-5 (22) och 0-6 (28).

I den andra halvleken spelade vi bättre och det dröjde ända tills den 45:e minuten innan de gjorde 7-0. 0-8 kom i den 22:e minuten och 0-9, som fastställde slutresultatet, fem minuter senare.

Även om siffrorna blev stora tycker jag att vi visade upp ett fantastiskt passningsspel. Många gånger hade vi fem-sex passningar i rad som gick rätt.
 
LdB FC Malmö skickade upp många bollar i luften för att skapa chanser och få närkamper, men vårt lag höll sig mer till att spela bollen längs marken. Det var oerhört imponerande att se tjejerna hålla sig till det ända till slutsignalen.

Som tränare blir man riktigt stolt över detta spel och med mer träning kommer vi inom kort att få ett mycket starkt lag. Vi har många nya i truppen som tar för sig mer och mer.

Jag ska inte glömma våra duktiga målvakter, Tea Birde och Lana Aziz, som måste bli utsedda till matchens lirare. De var grymma och tog mängder av skott genom ett lugnt och koncentrerat agerande.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startnian (3-3-2): Tea Birde – Henrika Nyman, Lisa Andersson, Cynthia Torres Ortiz – Nicole Torres Ortiz (lk), Elin Persson, Wiktoria Motyka – Lina Willehader Birk, Filippa Travesset. Avbytare: Inas Chahboun, Lana Aziz.

Matchens lirare:
Tea Birde och Lana Aziz.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

FOTNOT. I pausen bytte IFK Malmö målvakt från Tea Birde till Lana Aziz. Tea Birde spelade sedan ute med nummer 14, medan Lana Aziz fick iklädda sig målvaktströjan med nummer 18.