IFK Malmös F99 förlorade lördagens match i F13 Sydvästra grupp C mot Uppåkra IF 2 med 2-3 (1-2).  

Stig Bergström och Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Under nästa hela första halvlek förlade vi spelet på motståndarnas planhalva utan att skapa de riktigt vassa chanserna, men det var bra uppspelskombinationer från oss.

Lite typiskt är att det är lätt att få kontringar på sig när man dominerar så kraftigt. Spelarna slappnar av en aning och i mitten på den första halvleken åkte vi på två kontringar som resulterade i mål. I slutet av halvleken rann dock Cynthia Torres Ortiz igenom och reducerade, 1-2.

Efter pausen sjönk spelkvalitén avsevärt och det blev mer kampbetonat. Vi lyckades tyvärr aldrig att komma ifatt målmässigt, men tjejerna gjorde ändå en bra match och speciellt de nya spelarna som vi har i laget.

Matchen spelades 2×30 minuter. 

Assist: 2-3 Lisa Andersson.

Startnian (3-3-2): Tea Birde – Henrika Nyman, Lana Aziz, Cynthia Torres Ortiz – Lisa Andersson, Elin Persson, Nicole Torres Ortiz (lk) – Wiktoria Motyka, Lina Willehader Birk. Avbytare: Filippa Travesset, Inas Chahboun, My Nilsson, Siri Bergström.

Matchens lirare:
Nicole Torres Ortiz.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Röd tröja/gula byxor/vita strumpor.

Uppåkra IF 2
Matchdräkt:
Gröna tröjor/svarta byxor/gröna strumpor.
Målvaktens dräkt: Grå tröja/svarta byxor/gröna strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

FOTNOT. I pausen bytte IFK Malmö målvakt från Tea Birde till Lana Aziz. Tea Birde spelade sedan ute med nummer 14, medan Lana Aziz fick iklädda sig målvaktströjan med nummer 1.