IFK Malmös P98 förlorade lördagens match i P14 Skåne grupp B2 mot Hyllie IK med 3-5 (0-3). 

Mario Dinoni, tränare för IFK Malmös P98:

Till den här matchen kom vi med fem nya spelare, varav två debutanter. Det var således ett helt nykomponerat lag där spelarna inte riktigt kände varandra, men vi kunde trots det spela en bra fotboll och rulla bollen precis som vi vill göra.

Problem fanns framförallt på mittfältet. Där hamnade vi ofta fel i positionerna, det stressades och den första bollkontakten var inte som man hade önskat.

I backlinjen märktes ovanan att spela med en sisteman. Spelarna tog inte djupet som de skulle och det blev inga offsidefällor som vi är vana vid. På så sätt uppstod det stora luckor mellan mittfältet och backlinjen.  

Trots allt ville jag dela ut en del enskilt beröm. Debuterande Shqiprim "Chippen" Vlahija spelade som sisteman och gjorde det med ett klart godkänt betyg. Han och Hajdar Wali, som bildade mittbackspar, räddade oss vid ett flertal tillfällen då Hyllie var på väg att rinna igenom.

Amar Burmic var felfri på högerbacken och Syamand Axtjärn, som fick hoppa in tidigt, gjorde det mycket bra på en för honom ovan position som vänsterback.

Lagkaptenen Ilir Tahiri växer för varje match. Förutom att vara teknisk och bollsäker har han börjat vinna boll, samt jobba hårt för laget, och det är härligt att se.  

Javid Hosseini och Philip Schäfer hittade varandra riktigt bra uppe på topp. Hosseini gjorde två mål och Schäfer, som debuterade i den gula tröjan, vann flest bollar av alla på planen, fyllde luckor och visade stor spelförståelse. Han kommer att tillföra laget mycket. 

Matchen spelades 2×30 minuter.

Assist:

Startelvan: (4-4-2): Omar El-Ali – Amar Burmic, Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Adam Daoud – Ahmed El Jaouni, Mahmoud Abou Hechme, Wael Chemali, Ilir Tahiri (lk) – Javid Hosseini, Philip Schäfer. Avbytare: Sina Shariati, Syamand Axtjärn.

Matchens lirare: Philip Schäfer.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.