Minst en poäng eller ett ovisst kval för nytt kontrakt. Det är förutsättningarna som gäller för IFK Malmö inför söndagens ödesmatch i division 4 Sydvästra mot FBK Balkan.
–  Formen är god och vi går bara för seger, säger tränare Dan Fransson.

Efter att Balkan besegrat Oxie IF med 4-1 och "di gule" spelat oavgjort mot Hyllie IK, 2-2, skiljer det nämligen bara en poäng då det ska till att avgöras på söndag.

– Det kan inte bli mer raffinerat än vad det är. Jag hoppas på en bra fotbollsmatch med en del folk och att det förstås slutar lyckligt för IFK, konstaterar Fransson.

– Vi har gjort två bra matcher i rad mot topplag och det känns som att vi är på rätt väg offensivt. Dessutom släpper vi in lite spelmål.

Han tycker att det således finns en hel del som talar för IFK Malmö.

– Formen är god och vi har ingenting att skylla på. Det gäller att vara bra organiserade och få igång vårt passningsspel.

Att spela för en poäng, som är vad som krävs för att hålla Balkan bakom sig, är heller inte aktuellt.

– Jag har snackat med killarna så att de förstår förutsättningarna. Självklart går vi för vinst, betonar Dan Fransson.

– Det ska vara som en vanlig match även om den betyder oerhört mycket.

Nedir Muratovic är tillbaka efter sin två matcher långa avstängning. Trots det är två spelare avstängda. Lucas Horntvedt åkte på sin tredje varning senast, medan Markus Folkesson har fått ett tidsbestämt straff, mellan den 5 och 18 oktober, för den grova utvisningen mot BK Höllviken.

Truppen: 1. Ali Al Kefagy, 32. Aleksandar Cvetkovski – 3. Leon Kongonani-Mattia, 6. Quan Pham, 7. Beqir Hoti, 8. Walid Shams, 9. Armend Xhemajli, 10. Andreas Åkerlund, 11. Nedir Muratovic, 13. Johan Palmström, 15. Patrik Larsson (lk),16. Omar Rincon Buritica, 20. Christoffer Nordgaard, 22. Tobias Rosenlind, 23 Vedat Shala, 24. Jörgen Svensson.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 på Malmö Stadion.