Dan Fransson lyckades i söndags med att rädda IFK Malmö kvar i division 4. Nu står det klart att den 44-årige tränaren fortsätter över 2013.
– Ambitionen är att avancera. Det gör mig sugen, säger han till ifkmalmo.com.

Fyra dagar efter det säkrade kontraktet kom parterna  slutligen överens och det var en glad Dan Fransson som hörde av sig till hemsidan för att avslöja nyheten.

– Skönt att kunna få lite lugn och ro efter allt som har varit. Det känns bara bra att ha klart med vad man ska göra nästa år redan nu, konstaterar Fransson.

– Givetvis ska det bli roligt att arbeta vidare med det som vi har börjat att bygga upp.

Mladen Blagojevic lämnade in i samband med våravslutningen och i juli tog den förre BW90-tränaren Dan Fransson över huvudansvaret.

"Di gule" blev allt stabilare under höstens tio matcher och det räckte hela vägen fram till ett nytt kontrakt.

– Vi gick från 36 insläppta till 21-16 i målskillnad på bara en halv säsong. Det visar att killarna har potential att lyssna på en tränare, betonar Dan Fransson.

– Sju av dem kom på fasta situationer och med mer tid hade vi kunnat lösa det problemet också, men det viktigaste var att vi höll oss kvar.

En avgörande faktor som fick honom att stanna var att IFK Malmö siktar högt under 2013.

– Klubben har ambitioner. Jag är van vid att jobba under press sedan BW90 och målsättningen finns att avancera i seriesystemet igen, säger han.

– Det gör att jag blir sugen. När de ställer krav på mig mår jag som bäst.

Ordförande Sten Thynell:

– Samtliga är nöjda och vill ha honom kvar. Därför är vi mycket glada över att kunna ro detta i hamn tidigt.