IFK Malmös P98 fick en smakstart i premiärupplagan av IFK-cupen där det blev seger direkt mot arrangerande IFK Norrköping Blå, 2-1 (1-0)

Mario Dinoni, assisterande tränare/lagledare för IFK Malmös P98:

Efter en sådan här prestation kan jag inte vara annat än stolt. Spelet var äckligt disciplinerat, helt enligt vår nye tränare Patrik Larssons modell. Vi sprang, kämpade, slet och rullade boll, vågade utmana på deras planhalva och tappade inga onödiga bollar.

Det gav också utdelning i den 16:e minuten. Ilir Tahiri dribblade sig förbi två Norrköpingsspelare och blev sedan fälld innanför straffområdet. Straffen förvaltade  Mohammed Ghaleb fram till 1-0. Segermålet, 2-1, kom på ett långskott från Javid Hosseini med elva minuter kvar att spela.

I morgon klockan 15.00 går spelet i IFK-cupen vidare med match mot IFK Aspudden/Tellus.

Matchen spelades 2×25 minuter.

Assist:

Startelvan: (4-2-3-1): Omar El-Ali – Amar Burmic, Hajdar Wali, Antonio Dinoni (lk), Adam Daoud – Wael Chemali, Emanuel Behi Åkesson – Ilir Tahiri, Mahmoud Abou Hechme, Mohammed Ghaleb – Javid Hosseini. Avbytare: Kevin Hoxhaj, Nooh Dib, Philip Schäfer, Shqiprim Vlahija, Sina Shariati.

Matchens lirare: Amar Burmic.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

FOTNOT. Mohammed Ghalebs 1-0-mål kom på straff efter att Ilir Tahiri blivit fälld.