IFK Malmös P98 kom tillbaka starkt efter två raka förluster i IFK-cupen och vann den sista gruppspelsmatchen mot IFK Örebro med 3-1 (2-0).  

Patrik Larsson, tränare för IFK Malmös P98:

Till den här matchen som hade avspark klockan 12.00, en timme efter att vi hade förlorat mot Mariehamn, var grabbarna mycket piggare.

Vi gjorde 1-0 genom anfallaren Javid Hosseini som slet sig fri och behärskat placerade in bollen bredvid deras målvakt. 2-0 satte Ilir Tahir som var först på en frisparksretur efter skott av Hajdar Wali.

Den tredje fullträffen måste ha varit turneringens snyggaste mål. Ilir Tahiri dribblade av ett par gubbar, satte foten iskallt under bollen och lobbade den över en chanslös målvakt i IFK Örebro.  

Hemmalaget reducerade till 1-3 och fick även en chans från nio meter, men vår målvakt Omar El-Ali svarade för IFK-cupens räddning då han med en ofattbar spänst och reflex lyckades hoppa upp och rädda bollen. Det var till och med så att folk i publiken inte förstod hur kan kunde rädda den straffen.

En annan som imponerade stort på oss i den här matchen var Shqiprim "Chippen" Vlahija som tog steget upp på det defensiva mittfältet. Där var han oerhört nyttig för oss genom att vinna mycket boll och spela enkelt.

Hela laget ska dock ha en eloge. Trots att vi inte hade chans på en finalplats tog sig spelarna i kragen och visade hur duktiga de är. 

Matchen spelades 2×25 minuter.

Assist: 0-2 Hajdar Wali (frispark).

Startelvan: (4-2-3-1): Amear Qasim – Amar Burmic, Hajdar Wali, Antonio Dinoni (lk),  Kevin Hoxhaj – Emanuel Behi Åkesson, Shqiprim Vlahija – Sina Shariati, Wael Chemali, Ilir Tahiri – Javid Hosseini. Avbytare:Adam Daoud, Mahmoud Abou Hechme, Mohammed Ghaleb, Nooh Dib, Omar El-Ali (målvakt). Philip Schäfer stod över.

Matchens lirare: Ilir Tahiri & Shqiprim Vlahija.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Grå tröja/svarta byxor/vita strumpor (Amear Qasim).
Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Omar El-Ali).

FOTNOT. Varningarna renderade enbart i personliga femminutersstraff.