IFK Malmös F99 förlorade lördagens träningsmatch mot Skabersjö IF med 0-5 (0-2).

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Vi startade matchen på ett bra sätt och spelade jämnt med Skabersjö IF under hela den första halvleken. I den 21:e minuten tog dock ett Skabersjöskott på en av våra spelare, ändrade riktning och lurade vår målvakt, 0-1. 

Ett oturligt mål då vi hade legat på och skapat en hel del chanser. Bara sju minuter senare kom också tvåan efter att vi låtit en spelare komma helt fri. 

Under den andra halvleken fortsatte vi att skapa chanser, mestadels genom Nicole Torres Ortiz. Det var en hel del tuffa närkamper från båda lagen. I den 39:e minuten kom 0-3 på en hörna, 0-4 i minut 48 och 0-5 i minut 56. 

Orken tröt helt enkelt på slutet och det är något som vi måste bli bättre på. Trots det ska samtliga spelare ha beröm för att de fortsatte att kämpa till matchens sista minut.
 
Lagkaptenen Nicole Torres Ortiz gjorde en riktigt bra match. Hon kämpade frenetiskt i 60 minuter och producerade många målchanser, däribland två stolpträffar. I andra halvlek tog också Lisa Andersson för sig bättre och låg bakom en del farligheter.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startnian (3-3-2): Lana Aziz – Lava Ali Abdulkarem, Cynthia Torres Ortiz, Lisa Andersson – Nicole Torres Ortiz (lk), Henrika Nyman, Elin Persson -. Lina Willehader Birk, Filippa Travesset. Avbytare: Inas Chahboun, Lewa Ali Abdulkarem, Tea Birde.

Matchens lirare: Nicole Torres Ortiz.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.

Skabersjö IF
Matchdräkt:
Gula tröjor/gröna byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja