IFK Malmös damlag blandade och gav då man på lördagen ställde upp i inomhusturneringen Olympic Cup. Trots idel förluster och respass direkt bjöds det nämligen på en del positiva inslag i spelet.

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

Det var en turnering som kom alldeles för snabbt för mig som ny tränare och för laget som bara har fått sju träningar tillsammans.

Först mötte vi Husie, en klubb som jag har varit målvaktstränare i under de två senaste säsongerna. 

Det har ett bra division 2-lag och vi hade inte mycket att sätta emot, men tjejerna krigade och kämpade på. Däremot var det för många individuella misstag och vi bjöd Husie på några billiga mål. Vi skapade hyfsade chanser, men satte inte någon. Ändock en hyfsad insats.

Lunds BOIS var en bättre motståndare än vad jag hade väntat mig. De stressade oss över hela banan under hela matchen, vi kom inte till några egna lägen och vår inställning blev bara sämre. Vår sämsta insats. 

Efter ett snack med tjejerna ställde vi verkligen upp för varandra i den sista gruppspelsmatchen mot IFK Klagshamn. Tyvärr hamnade vi i ett tidigt underläge, men reste oss och kämpade hela vägen. Vi hade några egna bra kombinationer och målet, som vi verkligen ville göra, var inte långt borta. Helt klart vår bästa match. 

Laget är fortfarande under uppbyggnad och behöver få in ett antal spelare till, men resan framåt har börjat och IFK Malmö fick visa upp att damlaget håller på att resa sig ur askan man hamnade i under säsongen som gick. Fotbollsskåne fick se att IFK Malmö dam lever.

Gruppspel

Grupp C

Husie IF 1 – IFK Malmö 7-0
Mål:
1-0 (2) Spelare okänd, 2-0 (4) Spelare okänd, 3-0 (6) Spelare okänd, 4-0 (8) Spelare okänd, 5-0 (11) Spelare okänd, 6-0 (12) Spelare okänd, 7-0 (13) Spelare okänd.
Varningar:

Startfemman (2-2): 20. Angelica Landgren – 7. Josefine Björkegren, 5. Fatime Imeri – 18. Helena Nilsson, 11. Caroline Fransson. Avbytare: 4. Emelie Fennhagen (lk), 8. Malin Tufvesson – 15. Rebecca Burri, 10. Jannika Nilsson.

IFK Malmö – Lunds BOIS 0-7
Mål: 0-1 (2) Spelare okänd, 0-2 (4) Spelare okänd, 0-3 (6) Spelare okänd, 0-4 (7) Spelare okänd, 0-5 (8) Spelare okänd, 0-6 (10) Spelare okänd, 0-7 (13) Spelare okänd
Varningar:
Startfemman (2-2): 20. Angelica Landgren – 7. Josefine Björkegren, 5. Fatime Imeri – 18. Helena Nilsson, 11. Caroline Fransson. Avbytare: 4. Emelie Fennhagen (lk), 8. Malin Tufvesson – 15. Rebecca Burri, 10. Jannika Nilsson.

IFK Malmö – IFK Klagshamn 1 0-3
Mål: 0-1 (2) Spelare okänd, 0-2 (7) Spelare okänd, 0-3 (13) Spelare okänd
Varningar:
Startfemman (2-2): 20. Angelica Landgren – 7. Josefine Björkegren, 5. Fatime Imeri – 18. Helena Nilsson, 11. Caroline Fransson. Avbytare: 4. Emelie Fennhagen (lk), 8. Malin Tufvesson – 15. Rebecca Burri, 10. Jannika Nilsson.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Turkos tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Matcherna spelades 1×13 minuter