Inför IFK Malmö – KSF Kosova IF


IFK Malmö har nu gjort sitt sista fotbollspass för året. Innan spelarna får gå på ledighet över jul- och nyår väntar dock först två träningsmatcher med start på lördagen mot division 5-klubben KSF Kosova IF.

Matchen, som har avspark klockan 15.30, spelas på Malmö Stadion plan 10.

Truppen: Ali Al Kefagy – Armend Xhemajli, Beqir Hoti, Damir Becirovic, Dardan Behrami, Drilon Sahiti, Edin Zverotic, Endrit Sahiti, Jörgen Svensson, Kevin Lay, Lennie Sjöström, Nedir Muratovic, Patrik Larsson (lk), Quan Pham, Tom Stensson, Vedat Shala, Walid Shams.

Aktuellt: Under den senaste veckan har IFK Malmö gjort klart med två nya spelare.
* Drilon Sahiti, 25-årig mittfältare/släpande anfallare från KSF Kosova.
– En jätteduktig fotbollsspelare som gjorde en mycket bra match mot Håkanstorp. Jag är lite kluven om det är en släpande anfallare eller yttermittfältare och får se hur jag ska göra mina taktiska dispositioner på lördag, säger tränare Dan Fransson.
* Edin Zverotic, 31-årig försvarare/mittfältare som den gångna säsongen har representerat FC Trelleborg. Har tidigare spelat i BW90 IF under Dan Franssons ledning.
– Det ska bli ett nöje att jobba med Edin igen. Under mitt ett och ett halvt år i BW90 började han inte på bänken en enda gång. Det är en spelare som är duktig en mot en i den defensiva biten och har en god spelförståelse, med två bra fötter, offensivt sett.

Dan Fransson, tränare i IFK Malmö: Jag hoppas få se att den försvarsmässiga biten fungerar över hela planen och att de nya innermittfältarna, yttermittfältarna och Edin Zverotic på vänsterbacken hamnar rätt från början.

Damir Becirovic och Endrit Sahiti är två duktiga fotbollsspelare som jag förväntar mig mer av än vad de visade upp mot Håkanstorp. Det var för mycket bolltrampande och neddragande av tempot, men då vi nu har ett bättre lag räknar jag med att de sätter högre fart på bollen.

De båda konkurrerar om platsen jämte Nedir Muratovic, som jag anser är en av Skånes bästa balansspelare, och då gäller det att de höjer sig några snäpp.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.00 på Malmö Stadion.