P98 vit utslaget i gruppspelet


IFK Malmös P98-1, som kallades vit i det officiella spelprogrammet,  var aldrig nära att ta sig vidare från gruppspelet i Skånecupen.

Patrik Larsson, tränare för IFK Malmös P98:

Eftersom vi endast har en målvakt, född 1998, att tillgå i klubben var vi tvungna att hitta en utespelare som kunde stå i det här laget.

Valet föll på vår duktige mittfältare Wael Chemali som till slut visade sig vara rätt val då Chemali stod för en betydligt bättre insats än vad vi (och nog han själv också) hade förväntat oss av honom. Han gjorde många räddningar och ar ständigt spelbar där bak som vår sisteman.

I den första matchen ställdes vi mot BK Olympic 1. Det var en oerhört jämn match där de gjorde 1-0 innan Mehdi Al Kurait lyckades kvittera för oss på en stenhård frispark. Vi fortsatte att skapa chanser, men var för ivriga att slå den avgörande passningen. Istället tilläts Olympic att gå loss till 3-1.

Därefter var det Åkarp IF som stod för mycket. Ett lag som vi på pappret skulle slå och det gjorde vi också med siffrorna 2-1. Sedan finns det inte så mycket mer att säga om den matchen.

Inför den sista matchen var BK Olympic redan klar gruppsegrare, men det varken förklarar, eller förlåter, inställningen som en del grabbar visade upp. De gick ut och gjorde en ren plattmatch mot gruppens svagaste motstånd i form av Real Malmö FC.

Respass redan i gruppspelet alltså, men ändå flera ljuspunkter att lägga på minnet. Sina Shariati, killen har inte spelat organiserad fotboll särskilt länge, men mamma mia vilken framsteg den grabben har gjort.  

Genom sin förmåga att verkligen ta till sig, och suga in de instruktionerna som vi ger honom, är han ett föredöme för övriga spelare i truppen, vilket han även belönades för genom att bli utsedd till lagkapten.

En annan kille som har börjat visa gryende form är Philip Schäfer som gjorde sin bästa turnering hos oss. Övriga spelare i truppen stod trots resultatet för en bra insats, men de vet att jag ställer höga krav på dem och att det därför krävs mycket innan jag blir nöjd.

Gruppspel

Grupp 1

BK Olympic Grön – IFK Malmö 1 3-1
Mål:
1-0 Spelare okänd, 1-1 (5) Mehdi Al Kuraiti, 2-1 Spelare okänd, 3-1 Spelare okänd
Varningar:
Startfemman (2-2): 10.
Wael Chemali – 8. Mahmoud Abou Hechme, 16. Sina Shariati (lk) – 17. Javid Hosseini, 6. Philip Schäfer. Avbytare: 2. Ahmed El Jaouni, 15. Mehdi Al Kuraiti.

Åkarp IF Gul – IFK Malmö 1 1-2
Mål: 1-0 Spelare okänd, 1-1 (7) Sina Shariati, 1-2 (11) Javid Hosseini.
Varningar:
Startfemman (2-2): 10. Wael Chemali – 8. Mahmoud Abou Hechme, 16. Sina Shariati (lk) – 17. Javid Hosseini, 6. Philip Schäfer. Avbytare: 2. Ahmed El Jaouni, 15. Mehdi Al Kuraiti.

IFK Malmö 1 – Real Malmö FC 2-3
Mål: 1-0 (4) Javid Hosseini, 1-1 Spelare okänd, 2-1 Ahmed El Jaouni, 2-2 Spelare okänd, 2-3 Spelare okänd.
Varningar:
Startfemman (2-2): 10. Wael Chemali – 8. Mahmoud Abou Hechme, 16. Sina Shariati (lk) – 6. Philip Schäfer, 15. Mehdi Al Kuraiti. Avbytare: 2. Ahmed El Jaouni, 17. Javid Hosseini.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Vit tröja/vita byxor/vita strumpor.  

Matcherna spelades 1×14 minuter