En vinst och två förluster blev facit då IFK Malmös nystartade P97-lag gjorde debut i inomhusturneringen Skånecupen. 

Patrik Larsson, tränare för IFK Malmös P98:

Vi ställde upp med tre spelare födda 1997, fyra 98:or och två 99:or. Av dessa 97:or var dessutom två nyförvärv, målvakten Peter Nielsen från Ystads IF och Oliver Wernicki från Hyllie IK.

Hyllie IK stod för motståndet i den första matchen. En match som vi dominerade från början till slut och vann med odiskutabla 4-1 efter att Hyllie reducerat på slutet. Hajdar Wali, som normalt är försvarare, gjorde tre mål.

I den andra gruppspelsmatchen ställdes vi mot LB07:s förstalag. Före nedsläpp hade vi snackat om att inte spela för långt ner på egen planhalva. Istället för att följa instruktionerna blev vi straffade och hamnade i ett tidigt 0-3-underläge som följd av våra egna misstag.

Med ungefär sju minuter kvar av matchen chansade vi med att sätta in Wael Chemali i målet för att få till mer tryck i anfallen. Vi fick in en reducering, men tyvärr kom den med endast några minuter kvar att spela och istället kunde LB07 fastställa slutresultatet till 4-1.

Avslutningsvis mötte vi Husie IF i en match där det bör nämnas att domarparets insats var horribel. Husie tog ledningen och vi kvitterade till 1-1. Vi skapade chans på chans och skulle ha fått flera bra frisparkslägen, samtidigt som vi domarna missade att vi troligtvis hade en boll som studsade över mållinjen.

Trots att vi inte fick mycket hjälp från männen i svart fortsatte grabbarna att mala på och som vi spelade. Vi radade upp lägen och våra unga grabbar hade publiken med sig. Till slut lyckades dock Husie snöpligt avgöra, 2-1.

Nyförvärvet Peter Nielsen var fantastisk i målet och det andra nytillskottet, Oliver Wernicki, visade att han kommer att bli en stor tillgång. 

Hajdar Wali gjorde många mål på en för honom ovan position, medan Amar Burmic,Antonio Dinoni och Emanuel Behi Åkesson slet som djur där bak tillsammans med Oliver. Kafi Ismael och Wael Chemali krigade också på för den gula tröjan. 

En eloge till samtliga grabbar. 

Gruppspel

Grupp 3

IFK Malmö – Hyllie IK 4-1
Mål:
1-0 (3) Hajdar Wali, 2-0 (5) Antonio Dinoni, 3-0 (9) Hajdar Wali, 4-0 (11) Hajdar Wali, 4-1 (13) Spelare okänd.
Varningar:
Startfemman (2-2): 1. Peter Nielsen – 5. Antonio Dinoni (lk), 8. Amar Burmic – 7. Ilir Tahiri, 6. Hajdar Wali. Avbytare: 11. Emanuel Behi Åkesson, 9.
Kafi Ismael, 12. Oliver Wernicki, 10. Wael Chemali.

IF Limhamn Bunkeflo 2007 1 – IFK Malmö 4-1
Mål:
1-0 (1) Spelare okänd, 2-0 (3) Spelare okänd, 3-0 (4) Spelare okänd, 3-1 (11) Ilir Tahiri, 4-1 (13) Spelare okänd.
Varningar:
Startfemman (2-2):
1. Peter Nielsen – 5. Antonio Dinoni (lk), 8. Amar Burmic – 7. Ilir Tahiri, 6. Hajdar Wali. Avbytare: 11. Emanuel Behi Åkesson, 9. Kafi Ismael, 12. Oliver Wernicki, 10. Wael Chemali.

Husie IF 3 – IFK Malmö 2-1
Mål:
1-0 (2) Spelare okänd, 1-1 (5) Ilir Tahiri, 2-1 (12) Spelare okänd.
Varningar:
Startfemman (2-2):
1. Peter Nielsen – 5. Antonio Dinoni (lk), 12. Oliver Wernicki – 7. Ilir Tahiri, 6. Hajdar Wali. Avbytare: 8. Amar Burmic, 11. Emanuel Behi Åkesson, 9. Kafi Ismael, 10. Wael Chemali.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Limegrön tröja/limegröna byxor/svarta strumpor.

Matcherna spelades 1×14 minuter