En riktigt svag öppning blev IFK Malmös P98:s fall i årets första träningsmatch mot FC Rosengård som slutade 3-5 (1-3).

Patrik Larsson, tränare för IFK Malmös P98:

Då var första träningsmatchen för i år avklarad. Vi kom till en plan med massa snö och diverse orsaker före match ledde till att vår uppvärmning var långtifrån optimal. 

Det smittade också av sig på matchinledningen.Vi hamnade ganska tidigt i underläge, låg fel i positionerna över hela banan, var sena in i press, hade ett för utdraget lag och sprang inte heller tillräckligt. 

Trots det lyckades vi reducera före pausvilan genom John Ebere Ekeh som gjorde sitt första mål i den gula tröjan och visade att han kommer att bli en oerhörd tillgång för oss. Men sett till prestationerna i första halvlek kan endast Omar El-Ali och Iras Feras Alyaz få godkänt. 

I halvtid utföre vi en del byten och försökte i den mån det gick att rätta till det som vi gjorde mindre bra under de första 40 minuterna.

Detta resulterade i en betydligt bättre andra halvlek där samtliga inhoppare förtjänar ett plus. Vårt förbättrade spel ledde till en starkare defensiv som började att vinna fler bollar och i gengäld åstadkom mer framåt.

Omar El-Ali var duktig i målet och höll nere siffrorna under den första halvleken. Philip Schäfer kom in och gjorde två mål, John Ebere Ekeh var hela tiden farlig för våra motståndare och Iras Feras Alyaz blev matchens lirare.

Nu gäller det att träna ännu hårdare i veckan för att vara beredda på nästa veckas match mot IFK Klagshamn.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 3-3 John Ebere Ekeh

Startelvan (4-4-1-1): Omar El-Ali – Amar Burmic, Hajdar Wali, Antonio Dinoni (lk), Adam Daoud – Mahmoud Abou Hechme, Emanuel Behi Åkesson, Shqiprim Vlahija, Ilir Tahiri – Iras Feras Alyaz – John Ebere Ekeh. Avbytare: Kevin Hoxhaj, Philip Schäfer, Sina Shariati, Wael Chemali, Zain Al Saedi. 

Matchens lirare: Iras Feras Alyaz.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.