Division 2-klubben GIF Nike hörde av sig till IFK Malmö för bara några veckor sedan och frågade om det fanns möjlighet att spela. ”Di gule” tackade ja och på lördagen möts klubbarna i årets första träningsmatch.

Matchen, som har avspark klockan 11.00, spelas på Lomma IP.

Startelvan (4-4-2):
Ali Al Kefagy – Quan Puam, Johan Nilsson Guiomar, Patrik Larsson (lk), Edin Zverotic – Johan Åkesson, Nedir Muratovic, Alvaro Olguin Maldonado, Alexander Malmström  –  Jonas Pantelidis, Vedat Shala. Avbytare: Damir Becirovic, Drilon Sahiti, Endrit Sahiti, Kevin Lay, Peter Nielsen (målvakt).

Aktuellt: Nyförvärven Daniel Pode och Martin Ingelsson väljer att avstå årets första träningsmatch, liksom Jörgen Svensson som ännu inte har börjat träna. Alexander Nuñez Coña är dessutom bortrest på semester och kommer först om några veckor.

Aleksandar Cvetkovski skulle ha startat i målet, men haltade ut med en ljumskada i ett tidigt skede i fredagens U-lagsmatch. Istället blir det Ali Al Kefagy som står, samtidigt som P97-målvakten Peter Nielsen tar plats på bänken.

Dan Fransson, tränare i IFK Malmö: Det är ett riktigt bra motstånd att få direkt och det kommer att bli en intressant match, särskilt eftersom det är ett division 2-lag som vi möter.  Då ser vi relativt snabbt vad som är bra och mindre bra, vad vi måste jobba och ändra på.

Vi vill framförallt att organisationen och försvarsarbetet fungerar, sedan återstår det att se om vi hittar rättar man på rätt plats. Får vi bara trygghet i försvaret tror jag att det andra kommer automatiskt, även om vi också har tränat lite på hur rörelsemönstret ska se ut. Killarna är kloka så jag är inte orolig.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 08.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.