IFK Malmös division 4-damer förlorade årets första träningsmatch mot LdB FC Malmös U-lag med 1-6 (1-5). 

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

Det var en nervös inledning där vi hade svårt att hitta rätt i våra positioner. LDB:s unga, men bollskickliga, lag fick alldeles för stora ytor som sårade oss när orken började tryta hos en del spelare efter ungefär 20 minuter. 

Därefter släppte vi in fyra ganska billiga mål mellan minut 18 och 29. Inte mycket fungerade framåt även om vi gjorde ett mål efter ett missförstånd mellan LdB:s målvakt och backar.

Under den andra halvleken låg vi närmare och gav inte motståndarna så mycket tid med bollen. Vi hade några bra anfall som kunde ha resulterat, men den riktiga skärpan fanns där inte. Kanske berodde det på att vi var lite trötta.

Säsongen är i varje fall äntligen igång. Det fanns många bra intentioner till ett eget spel, samtidigt som vi också blev varse om att det fortfarande finns mycket att jobba med. Sammantaget en okej insats mot ett bra och spelskickligt LdB.

Assist: 3-1 Jessie Sjöström

Startelvan, första halvlek  (4-2-3-1): Angelica Landgren – Emelie Fennhagen, Hanna Knutsson, Camilla Bergström, Fatime Imeri – Josefine Björkegren, Maja Skans – Frida Emanuelsson (lk), Jenny Malmström, Caroline Lund – Jessie Sjöström. Avbytare: Jannika Nilsson (Jessie Sjöström 10), Farah Sobhie (Jenny Malmström 13), Rebecca Burri (Emelie Fennhagen 23), Nicole Malmqvist (Rebecca Burri 33), Camilla Rahmberg (målvakt, Angelica Landgren 46). 

Startelvan, andra halvlek (4-2-3-1): Camilla Rahmberg – Frida Emanuelsson (lk), Hanna Knutsson, Camilla Bergström, Fatime Imeri  – Josefine Björkegren, Maja Skans – Jannika Nilsson, Jenny Malmström, Caroline Lund – Jessie Sjöström. Avbytare: Emelie Fennhagen, Farah Sobhie, Nicole Malmqvist, Rebecca Burri, Angelica Landgren (målvakt).

Matchens lirare: Fatime Imeri.

Matchdräkt:
Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Turkos tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

LdB FC Malmö
Matchdräkt:
Lila tröjor/lila byxor/vita strumpor.  

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

Speltid, första halvlek: 46.00.
Speltid, andra halvlek: 48.00.