IFK Malmös P98 höjde sig flera snäpp jämfört med årspremiären och vann söndagens träningsmatch borta mot IFK Klagshamn med 5-2 (3-1).

Patrik Larsson, tränare för IFK Malmös P98:

Efter att ha förlorat årspremiären mot FC Rosengård var det viktigt att vi fick med oss en vinst i den här matchen, vilket vi också noga poängterade för killarna före avspark, och önskan gick i uppfyllelse, en stabil 5-2-seger.

Spelarna stod för en utmärkt uppvärmning och därefter började vi matchen på bästa tänkbara sätt då Mahmoud Abou Hechme löpte igenom Klagshamns backlinje och tryckte in 1-0 redan i den fjärde minuten. 

En stund senare var det dags för John Ebere Ekeh att efter ett snyggt anfall öka på till 2-0. Klagshamn tilläts sedan reducera innan John återigen visade sin farlighet framför motståndarkassen och satte 3-1. Resultatet stod sig halvleken ut.

I halvtid berömde vi killarna för väl genomförda 40 minuter där de hade lyckats med det mesta som vi hade pratat om innan matchen. Bland annat att hålla laget kompaktare när vi försvarade för att göra det svårare för motståndarna, samt att hjälpa varandra på planen genom att snacka och styra varandra. 

Då andra halvlek startade fortsatte vi i samma spår och det skapade oreda i Klagshamn. Vi höll bollen inom laget och kunde komma runt på kanterna. Ilir Tahiri och Mahmoud Abou Hechme var ständiga orosmoment framåt, inte minst Abou Hechme som gjorde två mål, samtidigt som de hela tiden hjälpte till bakåt.

Direkt på avspark kunde vi utöka till 4-2 genom en fin variant som Mahmoud avslutade efter Klagshamns 2-3-reducering. 

Under samtliga 80 minuter jobbade vi på som ett riktigt lag och gjorde det svårt för våra motståndare att skapa några farliga lägen förutom vid ett par enstaka tillfällen, samtidigt som vi gjorde dem osäkra i deras defensiva arbete.

Hela laget ska ha ett stort plus i dag. Omar El-Ali där bak var oerhört aktiv i spelet med fint tajmade utrusningar.

Trots positions- och spelarbyten agerade backlinjen mycket stabilt matchen igenom där de bevisade att de verkligen kan styra och hjälpa varandra. Dessutom blev våra ytterbackar alltmer aktiva i det offensiva spelet. Strålande Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni, Hajdar Wali, Kevin Hoxhaj, Amar Burmic och Adam Daoud.

Varje gång som Klagshamn kom till vårt mittfält var det som att de sprang rakt in i en taggtrådsmatta. Våra mittfältare jagade, jagade och jagade boll, och vann den. Det var mycket svårt för motståndarlaget att ta sig igenom.

Eftersom vi var svårforcerade på mittfältet i det defensiva arbetet hade vi ett övertag i det offensiva spelet också. De centrala mittfältarna kom i olika kombinationer där de matade våra yttermittfältare och anfallare med fina bollar. Härligt att se, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Ilir Tahiri och Mahmoud Abou Hechme.

På den sista tredjedelen var vi giftiga. John Ebere Ekeh stod för två fullträffar på typiskt målskyttsmaner, medan Philip Schäfer gång på gång tog sig förbi motståndarna med sin snabbhet och fysik. För hans del saknades bara ett mål, men de kommer att komma i massor. 

Emanuel Behi Åkesson gjorde en jättebra match när han kom in och var konstant aktiv i spelet, såväl offensivt som defensivt. Dock ett extra plus för hans försvarsarbete där han hjälpte mittfältet att vinna mycket boll och spela enkelt i lägena efter. Starkt jobbat grabbar. 

På måndag är det dags för en ny träningsvecka. Vi kommer att förbereda oss för att bli ännu starkare inför seriepremiären som är runt två månader bort.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 1-2 Philip Schäfer, 1-3 Ilir Tahiri, 2-4 Ilir Tahiri, 2-5 Ilir Tahiri.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Amar Burmic, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Kevin Hoxhaj – Ilir Tahiri, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Mahmoud Abou Hechme – Philip Schäfer, John Ebere Ekeh. Avbytare: Adam Daoud (Amar Burmic 41), Hajdar Wali (Antonio Dinoni 41), Emanuel Behi Åkesson (Philip Schäfer 41).

Matchens lirare: Mahmoud Abou Hechme.

Matchdräkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor. 

IFK Klagshamn
Matchdräkt:
Gula tröjor med blåa ärmar/blåa byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/svarta strumpor.