IFK Malmös F99 vände ett 0-1-underläge till vinst, 2-1, i årets första träningsmatch mot Eriksfälts FF/Backarnas FF. 

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös P98: 

Vi pratade strax före avspark om att det allra viktigaste var att roligt, samt att ha ett bra passningsspel. Sedan får det andra komma som det kommer.

Trots det började vi lite nervöst och motståndarna fick ett tidigt mål, men allteftersom tiden gick blev laget mer och mer samspelt. Vi kunde visa upp ett mycket bra passningsspel överlag och det var härligt att visa att träning ger resultat. 

Under den första halvleken hade vi ett stort övertag, skapade mycket målchanser, vågade gå in i tuffa närkamper och gjorde det jobbigt för Eriksfält/Backarna.
 
Jag vill berömma hela laget då jag är mycket stolt över er alla. Allra bäst var dock Nicole Torrez Ortiz. Hon sprang mycket, kämpade hela tiden, vann tillbaka många  bollar och på egen hand gjorde två mål .

Henrika Nyman valde jag att lyfta upp på mittfältet. Hon sprang något kopiöst på sin högra kant, var farlig och tuff både framåt och bakåt. Emilia Björklund gjorde också debut och skötte sig alldeles utmärkt.

Assist:

Startnian (3-3-2): Lana Aziz – Henrika Nyman, Cynthia Torres Ortiz, Lava Ali Abdulkarem – Wiktoria Motyka, Zahra Hosseini, Lewa Ali Abdulkarem – Lina Willehader Birk, Nicole Torres Ortiz (lk). Avbytare: Emilia Björklund (Lewa Ali Abdulkarem 15), Inas Chahboun (Wiktoria Motyka 15), Saffa Ahmed (Lava Ali Abdulkarem 15).

Matchens lirare:
Nicole Torres Ortiz.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Eriksfälts FF/Backarnas FF
Matchdräkt:
Rosa tröjor/svarta byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/vita byxor/vita strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 30.00.
Speltid, andra halvlek: 30.00.