IFK Malmös P98 vann söndagens träningsmatch borta mot Lunds BK med utklassningssiffrorna 6-1 (5-0). 

Patrik Larsson, tränare för IFK Malmös P98:

Träningsmatch mot Lunds BK på ett kylslaget Klostergårdens IP. Efter en bra uppvärmning inledde vi på bästa tänkbara sätt, där bollen kom ut till Adam Daoud på vänsterkanten som med ett fint inlägg hittade Ilir Tahiri, 1-0 i den första minuten. 

Vi spelade bra under hela första halvlek där vi med ett aggressivt och hjälpsamt försvarsspel över hela planen lade grunden till ett effektivt anfallsspel. Samtliga grabbar var på tårna ständigt och det var underbart för mig, Mario Dinoni och vår underbara vän Ulf Jonsson att se från sidlinjen.

Efter ett halvtidssnack där vi tryckte på lite taktiska detaljer framförallt i det offensiva spelet och även utförde byten, startade vi andra halvlek bra. Dock sjönk nivån i vårt spel både defensivt och offensivt.

En bit in i halvleken kunde vi ändå göra 6-0 genom inhoppande Philip Schäfer. 6-1-målet som Lunds BK satte var solklart offside, men det är svårt för en ensam domare att vara prickfri.

Det stora individuella utropstecknet, förutom hur killarna ställde upp och jobbade för varandra, var Adam Daouds insats som vänsterytter. Han skapade ständigt oro i LBK-försvaret och låg även bakom målen som vi gjorde.

Men många stora plus till samtliga grabbar som deltog i matchen.

Omar El-Ali var kanon med flera utrusningar, där han istället för att passivt stå kvar på mållinjen gick ut och deltog aktivt i spelet och på så sätt undanröjde flera potentiella frilägen.

Backlinjen agerade stabilt, med aggressivitet och de vann mängder med bollar. Däremot finns det en hel del att jobba med i positionsspelet.

På mittfältet slet spelarna i det defensiva arbetet och var effektiva framåt. Lunds BK vann överhuvudtaget inte många bollar på mitten.

I anfallet var Javid Hosseini, John Ebere Ekeh och Philip Schäfer stora hot mot LBK-försvaret. Tillsammans stod de för fem mål, två mål och tre assist.

Starkt jobbat grabbar. 

Assist:
0-1 Adam Daoud, 0-2 Javid Hosseini, 0-3 Javid Hosseini, 0-4 Hajdar Wali, 0-5 Javid Hosseini, 0-6 Wael Chemali.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Emanuel Behi Åkesson – Ilir Tahiri, Iras Feras Alyaz, Wael Chemali, Adam Daoud – Javid Hosseini, John Ebere Ekeh. Avbytare: Amar Burmic (Emanuel Behi Åkesson 41), Philip Schäfer (Javid Hosseini 41), Kevin Hoxhaj (Ilir Tahiri 60).

Matchens lirare: Adam Daoud.

Matchdräkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Lunds BK
Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/gula strumpor.