På ett blåsigt Landskrona IP förlorade IFK Malmös P97 lördagens DM-match mot Borstahusens BK med 0-7 (0-2). 

Torbjörn Karlsson, lagledare för IFK Malmös P97:

Det syntes att Landskronaklubben har spelat ihop i många år, laget hade en metodik och rörelse som var svår att stå emot.

Under den första halvleken hade IFK medvind och kunde emellanåt etablera spel på motståndarnas planhalva. 

Något mål ville dock inte smita in trots tre-fyra bra chanser. Hamza El Mohamad hade två skott som smet precis utanför stolparna. El Mohamad kom flera gånger till bra avslutslägen tack vare sin fina teknik och förmåga att vända upp trots försvarare i ryggen. 

Extra plus ska delas ut till Oliver Wernicki som från sin mittbacksplats svarade för en mycket bra inats. Wernicki vann många dueller mot anstormande Borstahusenspelare både längs marken och uppe i luften. 

Hela laget skötte sig också bra, endast en varning på hela matchen, vilket var bra gjort med tanke på att många av spelarna i Borstahusen var snabba och duktiga på att använda sig av varandra med hjälp av platsbyten och kombinationer. Då är det lätt att komma försent in i situationerna och tacklingar kan bli feltajmade, men killarna gjorde det utmärkt på alla sätt. 

Startelvan (4-4-2):
 Peter Nielsen – Yasir Kakar, Oliver Wernicki, Ernad Mavric (lk), Dardan Dreshaj – Houssein Abo Nowfal, Mahmoud Badran, Mohammed Al-Subaihawi, Kafi Ismael – Hamza El Mohamad, Mohammed Ghaleb. Avbytare: Amear Qasim (målvakt).

Matchens lirare:
Oliver Wernicki.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen). Grå tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Amear Qasim).

Borstahusens BK
Matchdräkt:
 Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 41.00.