IFK Malmös F99 förlorade lördagens träningsmatch borta mot Skabersjö IF med 0-9 (0-6).

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99: 

Vi fick det tufft redan före avspark då flera avhopp gjorde att vi tvingades ställa upp utan avbytare. Många fick spela på ovana positioner, däribland utespelaren Emilia Björklund som placerades i målet, och springa mycket, men alla gjorde sitt bästa och kämpade hela matchen. 

Fram tills minut 20 hängde vi också med i det höga tempot som Skabersjö inledde med och fick några chanser som vi inte kunde förvalta. Motståndarna tröttade istället ut oss genom att spela runt bollen och gjorde en del enkla mål. 

Samtliga presterade så gott de kunde, men jag väljer ändå att lyfta fram Zahra Hosseini och Nicole Torres Ortiz som tog ett stort ansvar och krigade hårt. 

Planens lirare var dock Emilia Björklund som helt orädd ställde sig i mål då våra två andra målvakter inte kunde vara med. Björklund gjorde sin allra första match som målvakt och imponerade med en del riktigt bra räddningar.

Sedan att övriga spelare gick in i tuffa närkamper och sprang är mycket var glädjande att se för mig som tränare. Vi får ta med oss den här förlusten och vända till något positivt inför nästa match den 23 mars mot Uppåkra IF.

Startnian (3-3-2):
 Emilia Björklund – Lewa Ali Abdulkarem, Cynthia Torres Ortiz, Lava Ali Abdulkarem – Filippa Travesset, Zahra Hosseini, Lina Willehader Birk – Nicole Torres Ortiz (lk), Inas Chahboun. Avbytare: –

Matchens lirare:
Emilia Björklund.

Matchdräkt: Gula tröjor (med oranga västar)/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Skabersjö IF
Matchdräkt:
Gula tröjor/gröna byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.

Speltid, första halvlek: 30.00.
Speltid, andra halvlek: 30.00. 

FOTNOT. I den 20:e minuten bytte Filippa Travesset och Lewa Ali Abdulkarem positioner med varandra. Travesset gick ner som högerback, medan Ali Abdulkarem flyttades upp till höger på mittfältet.