IFK Malmös division 4-damer tog sin första seger sedan återstarten 2012 då det blev vinst med 5-3 (5-1) i lördagens träningsmatch borta mot seriekonkurrenten Korpföreningen Malmö Fotboll. 

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö: 

Vi inledde lite trevande. Två veckor sedan förra träningsmatchen och några som gjorde sitt första framträdande för säsongen resultaterade i att det tog ungefär en kvart innan vi kom igång på allvar. 

De sista 30 minuterna av första halvlek var dock mycket bra. Vi hade ett fint passningsspel med många bra kombinationer och väggspel, så det var med glädje som vi tränare såg att allt jobb i vinter börjar sätta sig hos tjejerna. Med fem mål och en del bortslarvade lägen kunde vi ändå vara nöjda även om vi borde ha satt två-tre bollar till.

I andra halvlek gjorde vi ganska många byten och skiftade positioner för att kolla hur samarbetet mellan vissa spelare fungerade. Det gav en del positiva svar, men vi fick också veta att vi måste fortsätta jobba med försvarsspelet. 

Assist:
0-1 Frida Emanuelsson, 1-2 Maja Skans, 1-3 Louise Andersson, 1-4 Maja Skans, 1-5 Frida Emanuelsson. 

Startelvan, första halvlek (4-4-2): Angelica Landgren – Camilla Bergström, Hanna Knutsson, Frida Karlsson, Ida Lagerqvist – Frida Emanuelsson (lk), Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Nicole Malmqvist – Maja Skans, Louise Andersson. Avbytare: Caroline Lund (Nicole Malmqvist 20), Jannika Nilsson (Camilla Bergström 46), Caroline Ekdahl (Josefine Björkegren 46), Farah Sobhie (Maja Skans 46).

Startelvan, andra halvlek (4-4-2): Angelica Landgren – Frida Karlsson, Frida Emanuelsson (lk), Hanna Knutsson, Jannika Nilsson – Caroline Ekdahl, Malin Tufvesson, Ida Lagerqvist, Farah Sobhie, Louise Andersson, Caroline Lund. Avbytare: Camilla Bergström, Josefine Björkegren, Maja Skans, Nicole Malmqvist. 

Matchens lirare: Malin Tufvesson.

Matchdräkt:
Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvakternas dräkt: Turkos tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Korpföreningen Malmö Fotboll
Matchdräkt:
Blåa tröjor/svarta byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.00.
Speltid, andra halvlek: 45.00.