Tvåsiffrigt DM-uttåg för P97

IFK Malmös P97 förlorade den avslutande gruppspelsmatchen i DM mot Helsingborgs AIS med hela 0-12 (0-1). 

Torbjörn Karlsson, lagledare för IFK Malmös P97:

I den tredje och sista av DM-matcher för P97 gick det mesta snett i andra halvlek. Efter relativt bra spel före paus med bud på flera mål och ett halvtidsunderläge med 0-1, ledde uselt spel i andra till en förlust med hela 0-12.

Man ska ha i åtanke att motståndaren, Helsingborgs AIS, till stora delar bestod av spelare som spelade i Pojkallsvenskan i fjol och som många gånger kunde uppvisa ett vägvinnande spel med mycket "onetouch-fotboll", vilket i längden var svårt att stå emot. Laget har vunnit alla sina tre matcher i denna DM-grupp. 

Vi får ta med oss vår första halvlek då vi stod upp bra med ett displinerat spel och faktiskt mer än en gång var ytterst nära att göra mål. Vid ett tillfälle hade domaren, enligt egen utsago, i stort sett anteckningsblommet framme för att anteckna mål, men Hamza El Mohamads skott tog oturligt nog på en medspelare som råkade komma i vägen. 

Spelaromdömen är knappt lönt gällande andra halvlek då i princip ingen av spelarna hade förmåga att fokusera på sin uppgift.

Baserat på första halvlek Hamza El Mohamad och Mohammed Ghaleb väl värda att nämnas för bra insatser offensivt, de är ett hot mot vilket försvar som helst med sina konstruktiva förmågor. Defensivt höll Ernad Mavric ihop spelet bra och det var lyckligt att han tvingades utgå med en fotskada i början av andra halvlek, något som delvis hämmade honom då han återinträdde i spelet.

Laget erhöll två varningar, båda gånger för feltajmade tacklingar, och höll sig disciplinerat trots utskåpningen, all heder åt detta faktum.

Startelvan (4-5-1):
Peter Nielsen – Yasir Kakar, Oliver Wernicki, Ernad Mavric (lk), Amear Qasim – Houssein Abo Nowfal, Dardan Dreshaj, Mohammed Ghaleb, Mahmoud Badran, Kafi Ismael – Hamza El Mohamad. Avbytare: Mohammed Al-Subaihawi (Houssein Abo Nowfal 33).

Matchens lirare:
Hamza El Mohamad.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt:Grå tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen/Amear Qasim).

Helsingborgs AIS
Matchdräkt:
Blåa tröjor/vita byxor/blåa strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 41.00.
Speltid, andra halvlek: 42.00.

FOTNOT. Peter Nielsen och Amear Qasim skiftade tröjor i den 41:e minuten då Nielsen gick in som utespelare och Qasim iklädde sig målvaktstrollen.