IFK Malmös P98 imponerade stundtals stort då man vann söndagens träningsmatch mot Svedala IF P97/P98 med 5-2 (3-1).

Jasmin Kravic, tillförodnad tränare för IFK Malmös P98:

Redan från start tog vi hand om taktpinnen och spelade en riktigt bra fotboll. Vi satte en aggressiv, hög press över hela planen och det gjorde att vi kunde vinna tillbaka bollen snabbt och även bestämma tempot i matchen.

Stundtals hade vi bra passningskombinationer och skapade målchans på målchans där vi med lite tur, och skärpa, kunnat göra mer än tre mål under den första halvleken-.

Svedala tilläts inte att göra mycket och målet som vi släppte in var en ren bjudning. Vi hade även ett skott i målställningen mot Svedalas två.

Vår höga press resulterade av naturliga orsaker i en lugnare andra halvlek. Bränslet tog lite slut. Svedala hade mer boll och försökte rulla runt oss. Vi spelade dock organiserat och höll oss på rätt sida, vilket ledde till att vi inte släppte till alltför många chanser.

Trots det lugnare spelet kunde vi göra två mål till och hade bud på ytterligare några då vi är otroligt starka när vi går till anfall med spelare som vill ha bollen och som löper. Bland annat hade vi ett skott till i målställningen och några missade frilägen.

Samtliga spelare stod för ett mycket gott arbete, från målvakten till anfallarna och inklusive avbytarna. Vinsten i all ära, men hur killarna genomförda matchen ska lyftas fram. 

Det gäller nu att vara ödmjuka och arbeta hårt på träningarna framöver. Vi har fortfarande mycket kvar att lära oss, men med de kvalitéerna i laget så ser framtiden ljus ut.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 0-2 John Ebere Ekeh, 1-3 Adam Daoud, 1-4 Wael Chemali.

Startelvan (4-4-1-1): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Amar Burmic – Ilir Tahiri, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Adam Daoud –  Philip Schäfer – John Ebere Ekeh. Avbytare: Ahmed El Jaouni (Wael Chemali 20), Mohammed Kassem (Ilir Tahiri 20), Sari Saad Salem (Adam Daoud 20).

Matchens lirare: Shqiprim Vlahija.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Svedala IF
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.

FOTNOT. Adam Daouds 5-2-mål kom på straff efter att Ilir Tahiri blivit fälld.