Tvåsiffrigt för IFK Malmös damer

IFK Malmös damlag vann lördagens träningsmatch mot Rydsgårds AIF med hela 11-1 (5-1).

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

En bra genomförd match där vi hade fokus på vårt eget spel med boll, bra passningsspel med tydligare linjer och kombinationer än tidigare. Ett jämt flöde av chanser och mål och elva fullträffar var i underkant. 

Rydsgårds AIF är ett nystartat lag och de kämpade bra, men fattas en del i fotbollskunnandet och tekniken. De hade några bra spelare och en målvakt som var ganska bra. Ge dem ett år eller två så blir de tuffa och tas med för inställningen var det inget fel på.

Vi hade bara tolv spelare då vi har tre skador, två bortresta, en som jobbade, en som skrev högskoleprovet, en sjuk och en som i går firade sin pojkväns 20-årsdag.

Assist: 2-0 Malin Tufvesson, 3-0 Josefine Björkegren, 4-0 Maja Skans, 5-0 Josefine Björkegren, 6-1 Malin Tufvesson, 7-1 Josefine Björkegren, 8-1 Farah Sobhie, 9-1 Josefine Björkegren, 10-1 Farah Sobhie.

Startelvan, första halvlek (4-4-2): Angelica Landgren – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Ida Lagerqvist, Maja Skans – Jessie Sjöström, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Caroline Lund – Caroline Fransson, Farah Sobhie. Avbytare: Caroline Ekdahl (Maja Skans 20).

Startelvan, andra halvlek (4-4-2):
Angelica Landgren – Camilla Bergström, Frida Emanuelsson (lk), Ida Lagerqvist, Caroline Ekdahl – Jessie Sjöström, Malin Tufvesson, Josefine Björkegren, Maja Skans – Caroline Lund, Farah Sobhie. Avbytare: Caroline Fransson. 

Matchens lirare: Josefine Björkegren.

Matchdräkt:
Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Turkos tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Rydsgårds AIF
Matchdräkt:
Vita tröjor/svarta byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Turkos tröja/svarta byxor/vita strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.30.
Speltid, andra halvlek: 46.15.

FOTNOT. Josefine Björkegren stod för inlägget till 1-0 som styrdes i mål av en Rydsgårds AIF-spelare.