IFK Malmös P98 vann lördagens premiärmatch i P15 Skåne grupp C mot Kullavägens BK med 6-2 (2-2).  

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

Det som vi hade väntat länge på startade i och med att domaren blåste igång. Tyvärr för vår del var det inte en inledning som vi tänkte oss. Vi slarvade i passningspelet, var långt ifrån motståndarna och aggressiviteten var som bortblåst. 

Kullavägen spelade bättre. Därför var det ingen chock att vi hamnade i ett underläge på grund av vårt passivitet. Efter målet så började vi sakta spela upp oss och med högre tempo. Flera hörnor under en kort period gav till slut utdelning

Detta höjde killarnas moral och vi började nu spela lite mer avslappnat. En stund senare stod det 2-1 efter ett underbart inlägg som nickades stenhårt i mål. Nu kändes det som vi höll koll på matchen, men precis innan vilan släppte vi in 2-2. Var grabbarna nervösa?

I pausen pratade vi igenom lite saker och hoppades att det skulle resultera i ett bättre spel. Och som det gjorde nytta.

Andra halvlek startade vi med ett helt annat tempo, vågade utmana och kort efter det hade vi gått fram till 4-2 där 3-2-målet kom efter ett underbart anfall.

Nu började det känns som att vi hade koll på matchen och kunde göra både 5-2 och 6-2, samtidigt som vi agerade mycket bra defensivt. Vi hann även med att missa ett par givna chanser kunde ha resulterat i något mer mål. 

Totalt sett en premiär som hade två ansikten, den första och andra halvleken. Vi var inte bra före paus, men däremot är jag riktigt nöjd över hur vi spelade under den andra akten där vi i stort sett hade allt. 
 
Trots allt är en vinst en vinst och nu har vi fått en finfin start på säsongen. Nu gäller det att jobba vidare och utveckla oss själva individuellt och som lag. Vi måste vara ödmjuka och redo inför framtida uppgifter som vi kommer att ställa emot. 

Närmast väntar en ny vecka med stenhård träning innan nästa match.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 2-1 Mahmoud Abou Hechme (inlägg), 3-2 Hajdar Wali, 4-2 John Ebere Ekeh, 5-2 Iras Feras Alyaz, 6-2 Ilir Tahiri.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Kevin Hoxhaj – Ilir Tahiri, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Adam Daoud –  John Ebere Ekeh, Philip Schäfer. Avbytare: Mahmoud Abou Hechme (Adam Daoud 21), Emanuel Behi Åkesson (Kevin Hoxhaj 21), Sina Shariati (Ilir Tahiri 21), Ahmed El Jaouni (Wael Chemali 21). 

Matchens lirare:  Wael Chemali.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Kullavägens BK
Matchdräkt:

FOTNOT. Adam Daouds 1-1-mål var en hörna som gick direkt i mål. Philip Schäfers 2-1-mål kom på nick.