IFK Malmös damlag vann lördagens genrep mot Nora Pershyttan BK:s F97 med 3-1 (1-0).

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö: 

Då matchen blev bokad ganska sent så var en del tjejer inte tillgängliga för spel, därför fick vi bara ihop tolv spelare, varav två målvakter.

Bra på ett sätt eftersom några av de som spelade inte hade fått speciellt mycket speltid innan. Nu gavs samtliga medverkande 90 minuter. Sämre på grund av risken att åka på skador på trötta spelare med bara en vecka kvar till seriestart.

Vi klarade oss dock utan skador, men första halvlek bjöd inte på något särskilt bra spel, många felpassningar och dåligt positionsspel.

Inför den andra akten pratade vi igenom en del detaljer som också blev bättre så halvleken var ganska bra. Det kändes även skönt att vinna med 3-1 och därmed ha med sig tre raka segrar inför seriestarten.

Assist:
1-0 Josefine Björkegren, 2-0 Jessie Sjöström, 3-0 Camilla Bergström.

Startelvan, första halvlek (4-4-2): Camilla Rahmberg – Caroline Ekdahl, Camilla Bergström, Fatime Imeri, Ida Lagerqvist – Farah Sobhie, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson (lk), Jessie Sjöström – Helena Nilsson, Jannika Nilsson. Avbytare: Angelica Landgren (målvakt, Camilla Rahmberg 46).

Startelvan, andra halvlek (4-4-2): Angelica Landgren – Caroline Ekdahl, Ida Lagerqvist, Fatime Imeri, Jannika Nilsson – Camilla Bergström, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson (lk), Jessie Sjöström – Helena Nilsson, Farah Sobhie. Avbytare: Camilla Rahmberg (målvakt).

Matchens lirare:  Jannika Nilsson.

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvakternas dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor.

Nora Pershyttan BK F97
Matchdräkt:
 Röd tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Svart tröja/svarta byxor/vita strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 45.05.
Speltid, andra halvlek: 45.30.