IFK Malmös P98 vann söndagens bortamatch i P15 Skåne grupp C mot Lunds BK med 4-1 (0-1).

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

Med båda lagen på plan så var det dags för match. Tyvärr saknades en viktigt person, domaren. På grund av vissa oförutsägbara händelser var han lite försenad. Så kan det bli. 

När väl matchen kom igång blev det åter igen en start som inte var den bästa. Vi slarvade i passningspelet, lade alltför många långbollar och framför allt missade vi press på bollhållaren.
Matchinledningen var lite av hawaii-fotboll, vilket resulterade i att Lunds BK tog ledningen efter ungefär halva halvleken.

Vi höjde oss därefter en aning och skapade en hel del halvlägen, men fortfarande brast mycket i spelet. Lagen gick halvtid med en rättvis 1-0-ledning för LBK.

I pausen pratade vi lugnt om vad som behövde förbättras. Och när andra halvlek börjar satte vi fart direkt från start. Högre tempo och framförallt press på deras bollhållare gjorde att vi bet oss fast på LBK:s planhalva under så gott som hela halvleken. 

Vi vann tidiga bollar och började skapa läge efter läge. När cirka 20 minuter återstod av matchen fick vi äntligen utdelning. Kände då att vi kunde ta detta och fem minuter senare hade vi gått från 0-1 till 3-1-ledning. 

IFK fortsatte att jobba på in i det sista och hann med ett mål till innan andra matchen var över.

Återigen en match med två ansikten. Första halvleken som inte var något vidare, medan andra spelades på Lunds BK:s planhalva, där vi var mycket bra. Frågan är vad som gör att vi startar matcher så dåligt? Något att se närmare på. Nu två segrar i bagaget och nästa helg väntar en tuff match mot Ängelholms FF.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 1-1 Wael Chemali, 1-2 Ilir Tahiri, 1-4 Ilir Tahiri.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Shqiprim Vlahija, Antonio Dinoni (lk), Emanuel Behi Åkesson – Ilir Tahiri, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Adam Daoud –  Philip Schäfer, John Ebere Ekeh, Avbytare: Mahmoud Abou Hechme (Adam Daoud 20), Kevin Hoxhaj (Emanuel Behi Åkesson 20), Ahmed El Jaouni (Iras Feras Alyaz 20), Sina Shariati (Ilir Tahiri 20), Mohammed Kassem (Wael Chemali 64).

Matchens lirare:  Ilir Tahiri.

Matchdräkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Limegrön tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Lunds BK
Matchdräkt:
Gula  tröjor/vita byxor/gula strumpor.