IFK Malmös F99 förlorade lördagens match i F14 Sydvästra grupp B mot Veberöds AIF med hela 0-5 (0-4).

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Under den första halvleken hade vi inledningsvis ett bra passningsspel, men trots det kunde motståndarna göra enkla mål på oss. Vi fortsatte att hålla oss till vårt spel och skapade chanser, dock utan att kunna förvalta dessa. 

I paus pratade vi om läget, inga avbytare alls då Henrika Nyman hade blivit skadad och 0-4 i underläge. Trots allt var det enda som tjejerna tänkte på att ge järnet i andra halvlek och vi snackade oss samman.

Därefter kom vi ut som ett nytt lag på plan. Vi tog över hela spelet och skapade en massa chanser. Varenda boll skulle vi ha, vi kämpade för varandra och hade ett suveränt passningsspel. Det var grymt att se vilken inställning som flickorna hade och det gör mig mycket stolt.

Övertaget till trots kunde Veberöd göra halvlekens enda mål. Matchen slutade och ännu en gång visade spelarna vilket härligt lag vi är, inga sura miner och tjejerna ska vara nöjda med att ha svarat för en sådan fin andra halvlek och visat hur starka dem egentligen är.

Lewa Ali Abdulkarem var bäst på plan, vägrade ge upp och kämpade som back, men tog sig även upp och var med i anfallet där hon gång på gång snurrade upp motståndarna. Vilken härlig kämparglöd, Lewa. 

Startnian (3-3-2):
 Emilia Björklund – Henrika Nyman, Cynthia Torres Ortiz (lk), Lava Ali Abdulkarem – Lewa Ali Abdulkarem, Zahra Hosseini, Nicole Torres Ortiz – Meis Sarmad, Wiktoria Motyka.  Avbytare: Inas Chahboun (Wiktoria Motyka 14). 

Matchens lirare:
Lewa Ali Abdulkarem.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Veberöds AIF
Matchdräkt:
 Gråvita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Gul tröja/svarta byxor/vita strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 30.00.
Speltid, andra halvlek: 31.00.