IFK Malmös P98 behåller sin serieledning i P15 Skåne grupp C efter att på lördagen ha tagit sin tredje raka seger, 7-4 (4-1), hemma mot Ängelholms FF. 

Mer statistik kommer senare. 

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

På ett soligt stadionområde ställdes vi i dag mot tufft motstånd. För oss var det viktigt med en bra start då vi tidigare hade inlett matcherna trögt. Och det fick vi. 

Efter drygt en kvarts spel hade vi gjort tre mål och gett oss själva en flygande öppning. Många små kombinationer, press, högt tempo och rörelse som gav oss ett stort övertag gentemot motståndarna. 

Sedan tog vi det lite lugnare och kontrollerade halvleken som slutade med en 4-1-ledning efter att vi som vanligt missat en del lägen, men som helhet gjort 40 mycket bra minuter. 

Den andra halvleken inledde vi på exakt samma sät med en hög press, högt tempo och mycket rörelse. Under en period på 20 minuter dominerade vi och kom i anfall efter anfall. Vi hann med att göra både 5-2 och 6-2, men med lite hade flyt hade kunnat bli många fler mål. 

Det var fantastiskt roligt att se killarna spela med och utan boll. Efter vårt 6-2 blev vi aningen försiktiga, vilket straffade sig direkt och för första gången under matchen kändes det lite otryggt. Men vi skärpte oss och kunde göra 7-4 som punkterade tillställningen. 

Jag är oerhört nöjd med vårt offensiva spel och viljan att hela tiden attackera från alla håll och kanter, underbart att se och något att ta med oss. Men att släppa in fyra mål är något som vi får träna på att undvika i framtiden. Som helhet är jag dock mycket belåten och vi tog ännu ett steg i rätt riktning.

Nu väntar som vanligt en veckas träning och sedan match på fredag borta mot Eriksfälts FF.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 1-0 Ilir Tahiri, 2-0 Ilir Tahiri, 4-1 Philip Schäfer, 5-1 Mahmoud Abou Hechme, 6-2 Iras Feras Alyaz, 7-4 Wael Chemali.

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Antonio Dinoni (lk), Amar Burmic, Ahmed El Jaouni – Ilir Tahiri, Wael Chemali, Iras Feras Alyaz, Adam Daoud –  Mahmoud Abou Hechme, John Ebere Ekeh, Avbytare: Kevin Hoxhaj, Philip Schäfer, Sari Saad Salem, Sina Shariati. 

Matchens lirare:
  –

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Ängelholms FF
Matchdräkt:
 Blåa  tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.