IFK Malmös F99 förlorade lördagens match i F14 Sydvästra grupp B mot Staffanstorps GIF med 2-3 (0-3).

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Vi började bra, rullade runt bollen och spelade enkelt. Motståndarna hade också ett bra spel med ett tätt försvar och snabba flickor. 

Det var mestadels jämnt, men Staffanstorp hade en liten fördel av vinden, vilket gjorde att det plötsligt small till från ingenstans, 0-1. Sedan fick de en frispark i ett bra läge utanför målområdet och satte 2-0. Deras tredje mål gjordes av en snabb spelare som tog sig förbi på vänsterkanten.

Under pausvilan pratade vi om att nu hade vi medvind så det var bara att skjuta så mycket det gick. Det ledde till att vi, precis som tidigare, kunde ta över helt och sätta reduceringen på frispark genom Zahra Hosseini som smällde in bollen rakt på mål och förbi en chanslös målvakt.

Vi fortsatte att praktisera ett bra passningsspel och man såg desperationen hos Staffanstorp att få bort bollarna. I stort sett var det bara spel på deras planhalva, några enstaka gånger kontrade dem, men utan resultat.

Vårt andra mål gjordes av Meis Sarmad, framspelad av Zahra Hosseini. Sarmad sprang mycket i matchen och det gav en välförtjänt fullträff. 

Bäst av alla var Cynthia Torres Ortiz som var outstanding på sin mittbacksplats, gjorde vad som krävdes, sprang mycket och såg till att motståndarna fick det svårt att ta sig förbi. Hon även kliv framåt och utmanade uppe i anfallet, härligt.

Den bästa prestationen var när Cynthia lyckades rensa undan en boll från en motståndare precis vid mållinjen. Jag trodde inte att hon skulle hinna, men där hade jag fel. Snabb är du.

Jag vill även lyfta fram hela laget. Det är en laginsats när man spelar fotboll, och samtliga lagdelar gjorde det bra och bättre ska det bli.

Assist: 3-2 Zahra Hosseini.

Startnian (3-3-2): Lana Aziz (lk) – Saffa Ahmed Butt, Cynthia Torres Ortiz, Lava Ali Abdulkarem – Emilia Björklund, Zahra Hosseini, Filippa Travesset – Nicole Torres Ortiz, Inas Chahboun. Avbytare: Meis Sarmad (Inas Chahboun 14), Lewa Ali Abdulkarem (Filippa Travesset 17),

Matchens lirare:
Cynthia Torres Ortiz.

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

Staffanstorps GIF
Matchdräkt:
 Röda tröjor/blåa byxor/röda strumpor.
Målvaktens dräkt: Orange tröja/svarta byxor/röda strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 30.00.
Speltid, andra halvlek: 30.00. 

FOTNOT. Zahra Hosseinis 1-3-mål kom på frispark.