IFK Malmös P97 tog mot Anderslövs BoIK i sin tredje seger av fyra möjliga i årets upplaga av P16 Sydvästra B. Segersiffrorna skrevs till 4-2 efter 2-2 i halvtid. 

Anderslöv tog ledningen redan efter tre minuter. Därefter tog IFK tag i taktpinnen och pressade tillbaka Anderslöv rejält. Med fyndigt spel med omväxlande solodribblingar och bra passningsspel, ofta med direktpassningar som satt där de skulle, kändes som om kvittering snart skulle komma.

Efter tio spelade minuter gjorde Fouad Chbib ett snyggt genombrott och placerade bollen behärskat förbi en chanslös målvakt. Därefter dröjde det ytterligare 20 minuter innan Hamza El Mohamad med ett snyggt nummer på liten yta kunde ge IFK ledningen, vilket då kändes helt rättvist.

Tyvärr kunde Anderslöv kvittera via en straff med fyra minuter kvar av första halvlek. Straffen föregicks av något slapphänt försvarsarbete vilket straffade sig med en gång.

I andra halvlek tog IFK inledningsvis återigen kommandot och Hamza El Mohamad kunde snart återge laget ledningen efter ett skott i stolpen där Hamza var snabbast på returen. Bara minuter senare kunde samma spelare noteras för sitt tredje mål för dagen.
 
El Mohamad gjorde sin bästa match i IFK-tröjan, inte bara för de tre målen utan också beroende på lite mer jobb än vanligt samt ett bra samarbete med till exempel Rinor Zylfijaj och Fouad Chbib, samt ett mycket bra arbete som spelfördelare och med en förmåga att spela bollen vidare till framstormande medspelare vilket ju är spelfördelarens främsta funktion. 

Peter Nielsen visade i mitten av andra halvlek sin klass i målet med en mycket snygg räddning på ett skott från nära håll. En mycket viktig räddning när Anderslöv hade mer boll och då ett mål för dem då hade fått många att tänka på vad som hände i Lund förra helgen.

Kafi Ismael spelade hela matchen vänsterback, en för honom ovan position. Konstateras kan att Ismael gjorde en perfekt insats på den positionen både defensivt och offensivt. I den tryckande värmen, som var jobbig att hantera för de flesta, kunde Kafi ses springa mest av alla på plan, vilket var oerhört imponerande.

Fouad Chbib ska ha beröm för många bra attacker. Han har en förmåga att ha bollen väldigt nära sig även när tempot är högt och är förstås då oerhört svårfångad.

Mohammed Ghaleb och Farid Razwan stod för bra insatser på mittfältet och när Farid efter halvtidsvilan gick ner som mittback tog Elmin Sefoski hans plats och gjorde det alldeles lysande.

Sammanfattningsvis var insatsen mot Anderslöv av sådan kvalité att stora förhoppningar om fler segrar finns.

Assist: 1-1 Ali Hadrous (passning), 1-2 Farid Razwan (passning), 2-4 Rinor Zylfijaj (passning),  

Startelvan (4-2-3-1): Peter Nielsen – Oliver Wernicki, Benjamin Stangenfjord, Kader Saead Cali, Kafi Ismael – Farid Razwan (lk), Mohammed Ghaleb – Rinor Zylfijaj, Ali Hadrous, Fouad Chbib – Hamza El Mohamad. Avbytare: Elmin Sefoski (Kader Saead Cali 41), Samir Al-Khafaji (Benjamin Stangenfjord 48), Houssein Abo Nowfal (Oliver Wernicki 50), Gabriel Ernst (Hamza El Mohamad 55),

Matchens lirare: Hamza El Mohamad.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusblå tröja/gröna byxor/svarta strumpor (Peter Nielsen).  

Anderslövs BoIK
Matchdräkt:
 Vit tröja/blåa byxor/vita strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark:  Ja.

Speltid, första halvlek: 40.00.
Speltid, andra halvlek: 41.00.

FOTNOT: Anderslövs BoIK:s 2-2-mål kom på straff efter att en spelare blivit fälld av Benjamin Stangenfjord.  3-2-mål tillkom efter det att Fouad Chbib först skjutit i stolpen.