Plötsligt fungerade allt för IFK Malmö som i förra veckan körde över BK Höllviken med 8-0 i division 4 Södra. Nu ska den insatsen byggas på med ny vinst borta mot nykomlingen Sjöbo IF.
– Det ser positivt ut. Killarna börjar hitta sina roller, säger tränare Dan Fransson.

Den överlägsna triumfen har fått upp det gula självförtroendet inför fredagens match på Sjöbo Idrottsplats.

Men tro inte för den sakens skull att IFK-tränaren tar lätt på uppgiften. Snarare tvärtom.

– Vi räknar med att det blir tufft. Det gäller att vi kan fortsätta ha den inställningen och fokuseringen som vi hade mot Höllviken, konstaterar Fransson.

– Därutöver vill vi givetvis att rörligheten, tajmningen och de smarta löpvägarna består.

Under veckans tre träningar har det också varit full fart och Dan Fransson har all anledning att se positivt på tillvaron.  

– Killarna börjar hitta sina roller och vet hur vi ska bedriva fotboll med mycket rörlighet, snabba omställningar och tålamod.

Patrik Larsson sonade sin avstängning i söndags, men har drabbats av hälseneproblem och tvingas därför avstå matchen. Ett frågetecken är det dessutom för högerbacken Johan Nilsson Guiomar som har ont i ljumskarna och kommer att testas före avspark.  

Truppen:
Daniel Pode – Alexander Malmström, Alexander Nuñez Coña, Alvaro Olguin Maldonado, Andreas Johansson, Beqir Hoti, Drilon Sahiti, Edin Zverotic, Endrit Sahiti, Johan Nilsson Guiomar, Johan Åkesson (lk), Jonas Pantelidis, Jörgen Nilsson, Jörgen Svensson, Kevin Lay, Markus Folkesson, Martin Ingelsson. En spelare kommer att plockas bort före avspark.

FOTNOT. Truppen har samling klockan 16.20 i klubblokalen på Malmö Stadion och därefter väntar gemensam avfärd till Sjöbo.