Damlaget tappade och storföll

Trots 1-0-ledning i paus slutade hemmamatchen i division 4 Sydvästra mot FC Rosengård i en rejäl besvikelse för IFK Malmös serieledande damlag som tappade allt och föll med 1-4 (1-0). 

Stefan Björkegren, tränare i IFK Malmö:

Vi började ganska bra och fick tryck på motståndarna med en del hörnor som resultat. Det ledde fram till att vi gjorde 1-0 och inget tydde på att vi inte skulle vinna, men sedan verkade som att tjejerna trodde att matchen var över, slutade springa för varandra och göra en massa saker som inte gynnade laget.

Det blev mängder med soloraider, obefintligt passningsspel och laget blev väldigt utdraget med stora ytor för motståndarna som följd. 

Serien är jämn, och alla verkar kunna slå alla, så vi får kriga vidare och försöka hitta tillbaka till det spel som vi hade i match två och tre. På onsdag väntar också en svår uppgift borta mot Blentarps BK.

Assist: 1-0 Frida Emanuelsson.

Startelvan, första halvlek (4-4-2): Angelica Landgren – Hanna Knutsson, Stephanie Lund, Ida Lagerqvist, Jannika Nilsson – Maja Skans, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Farah Sobhie – Louise Andersson, Frida Emanuelsson (lk). Avbytare: Fatime Imeri (Maja Skans 25), Nicole Malmqvist (Farah Sobhie 30), Caroline Ekdahl (Hanna Knutsson 46), Helena Nilsson (Farah Sobhie 46).

Startelvan, andra halvlek (4-4-2):
 Angelica Landgren – Caroline Ekdahl, Frida Emanuelsson (lk), Ida Lagerqvist, Jannika Nilsson – Nicole Malmqvist, Josefine Björkegren, Malin Tufvesson, Fatime Imeri – Helena Nilsson, Louise Andersson. Avbytare: Farah Sobhie, Hanna Knutsson, Maja Skans, Stephanie Lund. 

Matchens lirare:
Ida Lagerqvist.

Matchdräkt:
Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Ljusgrön tröja/ljusgröna byxor/svarta strumpor.  

FC Rosengård
Matchdräkt:
 Blåa tröjor/blåa byxor/blåa strumpor.
Målvaktens dräkt: Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor.

IFK Malmö gjorde avspark: Nej.  

Speltid, första halvlek: 45.05.
Speltid, andra halvlek: 47.30.