IFK Malmös F99 spelade oavgjort, 1-1 (0-1), i lördagens match mot Spjutstorps IF i F14 Sydvästra grupp B.

Saul Ortiz, tränare för IFK Malmös F99:

Den här gången inledde vi matchen på ett lovande sätt, men tyvärr missade vi att rensa undan bollen och återigen fick motståndarna göra ett enkelt mål på oss. Därefter fortsatte vi med ett bra passningsspel, samt klev högre och högre upp på planen i en jämn första halvlek där vi skapade några chanser utan att kunna komma till avslut.

I andra halvlek höjde vi tempot och tog för oss på ett helt annat sätt. Detta överraskade motståndet som var trött och började spela slarvigt. Vi fick fler chanser och till slut kom en hörna som Nicole Torres Ortiz skruvade rakt i mål.

Nu tryckte vi på ännu mer och Spjutstorp skickade desperat bort alla bollar. Vi borde ha vunnit, men dessvärre lyckades vi inte göra fler mål, trots en rad chanser. 

Positivt dock att vi har fått mer flyt i spelet, fast det känns fortfarande som att vi måste ta för oss bättre och framförallt före pausvilan.

Bäst på plan var Saffa Ahmed Butt som visade en härlig kämparvilja matchen igenom, knappt gjorde något misstag och såg till att det blev svårt för motståndarlagets anfallare. 

Assist: – 

Startnian (3-3-2): Lana Aziz – Saffa Ahmed Butt, Cynthia Torres Ortiz, Henrika Nyman – Emilia Björklund, Zahra Hosseini, Filippa Travesset – Nicole Torres Ortiz (lk), Meis Sarmad. Avbytare: Wiktoria Motyka (Filippa Travesset 14), Inas Chahboun (Meis Sarmad 15).

Matchens lirare:
Saffa Ahmed Butt. 

Matchdräkt: Gula tröjor/gula byxor/gula strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/röda strumpor.

Spjutstorps IF
Matchdräkt:
 Vita tröjor/röda byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/svarta byxor/vita strumpor

IFK Malmö gjorde avspark: Ja.

Speltid, första halvlek: 32.00.
Speltid, andra halvlek: 30.00.