IFK Malmös P98 tog sin femte raka seger i P15 Skåne grupp C då FC Rosengård besegrades med klara 4-2 (2-1).

Jasmin Kravic, tränare för IFK Malmös P98:

I den tuffa värmen mötte vi i dag FC Rosengård med flera duktiga spelare och vi visste att vi behövde göra ett gott arbete för att kunna ta tre poäng. 

Vi rivstartade matchen och ägde den första kvarten genom en hög press där vi vann bollen tidigt och kom till halvlägen. Under dessa minuterna skulle vi även ta ledningen genom ett fint mål av Javid Hosseini. 

Rosengård var farligt i sina kontringar och kvitterade kort efter då vi inte var på tårna. Kort efter reduceringen tog vi åter ledningen genom ett fint anfall. Resten av halvleken präglades av hårt tempo och en del halvchanser från vårt håll.

I andra halvlek så var vi inte alls med från början. FC Rosengård spelade bättre och tryckte ner oss ordenligt. Vi tappade positionsspelet en aning och det kändes oroväckande.

Våra ben hängde inte riktigt med efter den första halvleken höga press. Därför var det ingen överraskning att FC Rosengård lyckades kvittera igen.

Nu var frågan hur matchen skulle utvecklas och åt vilket håll. Vi gick över till tre anfallare för att kunna flytta upp laget. Detta hjälpte då vi direkt började en del lägen och flera hörnor där en nickades in fram till 3-2. 

Därefter kunde vi åter andas och vi fortsatte att skapa chanser. Med bara någon minut kvar att fastställdes slutresultatet till 4-2i en halvlek som präglades av hawaifotboll. 

Sammantaget är jag mer nöjd över resultatet än prestationen. Vi startade bra och under den första halvleken kändes det som att vi hade full kontroll på matchen, men efter vilan var vi inte alls med de första 20-25 minuterna.

Jag är medveten om att värmen och flera småskador under matchens gång ställde till det lite, men vi får inte sjunka så långt mer med laget och ge oss själva problem. 

Hursomhelst tog vi vår femte raka vinst och vi är på god väg att nå vårt första delmål som är att vara topptvå i serien. 

Matchen spelades 2×40 minuter.

Assist: 1-0 Wael Chemali, 2-1 Mahmoud Abou Hechme, 3-2 Javid Hosseini, 4-2 Wael Chemali. 

Startelvan (4-4-2): Omar El-Ali – Hajdar Wali, Antonio Dinoni (lk), Shqiprim Vlahija, Amar Burmic – Saari Saad Salem,  Iras Feras Alyaz, Wael Chemali,  Mahmoud Abou Hechme – Javid Hosseini, John Ebere Ekeh. Avbytare: Mario Andersson Saavedra (Saari Saad Salem 12), Philip Schäfer (Javid Hosseini 22), Adam Daoud (Mahmoud Muhsen Sandouqa 30), Kevin Hoxhaj (Adam Daoud 55), 

Matchens lirare:
  Wael Chemali.

Matchdräkt: Gula tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt:
Lila tröja/svarta byxor/svarta strumpor (Omar El Ali).  

FC Rosengård
Matchdräkt:
 Vit tröja/vita byxor/vita strumpor.